MEGOSZTÁS

Kolumbia – Paraguay
Copa América
szerda, 04:30

Előzetes:  Paraguay legutóbb 2008-ban tudott diadalmaskodni, amikor egy gólos különbséggel fektették két vállra ellenfelüket. Ez a négy összecsapás nyolc gólt hozott, tehát ha sok találatot nem is látni, gólnélküliségre nem lehet panasz.

Kolumbia az előző fordulóban az Amerikai Egyesült Államokat tudta legyőzni két góllal, ami a házigazdákat nehéz helyzetbe sodorta. Ezzel együtt az ezen a mérkőzésen fellépő „hazaiak” plusz motivációra tehettek szert, ami minden bizonnyal kelleni is fog.
A legutóbbi négy meccsükön tizenegy gólt szereztek, bár egészen sok gólt kaptak, ugyanis az amerikaiak ellen volt hét mérkőzés után az első olyan alkalom, hogy nem kapitulált a védelem.
A válogatott elsődleges célja minden kétséget kizáróan a Copa América győzelem, amivel megkoronázhatnák az utóbbi években mutatott pazar teljesítményt, ami a 2014-es világbajnoki selejtezőkön indult.

Paraguay legjobbjai döntetlent játszottak Costa Rica válogatottjával szemben egy olyan küzdelmen, ami gól nélküli és viszonylag eseménytelen volt. Valószínűleg egy döntetlennel kiegyeznének a mostani alkalommal is, ugyanis mostani ellenfelük a csoport favoritjának számít, tehát az egy pont elrablása igazán nagy fegyvertény lehetne az elszámolásnál.
A négy előző erőpróbájukon sem tudtak győzelmet aratni, ami igen rossz formára utal. Mindemellett csupán egyetlen egyszer szenvedtek vereséget a legutóbbi öt megmérettetésükön, ami mutatja a csapatban rejlő potenciált és a masszív védelmet.
A paraguayiak az esélytelenek nyugalmával utazott a történelmi Copa América eseményre, sőt, most sem ők az esélyesebbek, így kisebb meglepetéssel akár érvényesülhetnek is, bár erre kicsi az esély.

Kolumbia nemzeti csapatából James Rodriguez fog hiányozni, ha hinni lehet a híreknek. Az elCopa Americaőző fordulóban le kellett cserélni vállsérülés miatt, ami ha komoly, megbélyegezheti csapata teljesítményét. Dayro Moreno helyettesítheti.
A paraguayi válogatottból egyedül a piros lapos Waston fog hiányozni.

James személyét Bacca és Cuadrado remekül helyettesítheti ezen a mérkőzésen, de ha ég a ház akkor lehetséges, hogy a Real Madrid játékos is lehetőséget kap.

A várható kolumbiai kezdőcsapat: Ospina – Diaz, Murillo, Zapata, Arias – Torres, Perez – Moreno, Cardona, Cuadrado – Bacca.

A várható paraguayi kezdőcsapat: Villar – Samudio, Da Silva, Gomez, Valdez – Romero, Piris, Ortiz, Gonzalez – Benitez, Lezcano.

Összegezve egy kevés gólos mérkőzést láthatunk majd, feltehetően kolumbiai sikerrel. Paraguay egyetlen esélye a kontratámadás lehet, de annyira veszélytelenek voltak az előző körben is az ellenfelük kapujára, hogy meglepő lenne, ha betalálnának.

Tipp: Kolumbia – H (sorszám: 03682)

Szorzó: 1,75

Tipperősség: 8/10

írta: #‎Petzein‬