MEGOSZTÁS

Horvátország – Moldova

Barátságos felkészülési mérkőzés

2016. május. 27 – 20:30

Első felkészülési meccsére készül a horvát válogatott a nyári EB előtt, ezen az összecsapáson ellenfelük pedig a tőlük sokkal gyengébb játékerőt képviselő moldovai nemzeti 11. A találkozót ráadásul horvát földön is rendezik meg, ami tovább növeli szomszédaink esélyeit, de azért nem árt ha tisztában vagyunk azzal, hogy ez a mai horvát csapat félig-meddig tartalékos lesz. De nézzük is meg röviden mire gondolok!

A hétvégén a Real Madriddal BL döntőt játszó Mateo Kovacic és Luka Modric természetesen nem lesz ma pályán, de egy hosszú és fárasztó szezon után a szövetségi kapitány ma még szabadot adott a Juventusos Mario Manduzkicnak, Dario Srnanak és Ivan Rakiticnak is. Mellettük még egy fontos ember, a Liverpoolban szereplő Dejan Lovren sem fog szerepelni, de ő nem  csak ma, hanem még az EB-n sem. A mieink ellen játszott budapesti találkozót követően Lovren ugyanis kijelentette, ha Ante Cacic szövetségi kapitány nem biztosít neki kezdő helyet, akkor akár vissza is mondhatja a szereplést. A kapitány erre reagálva azt mondta, hogy Lovrennek sűrgősen változtatnia kell magatartásán ha a keret tagja akar lenni. Így mivel egyik fél sem engedett, a Liverpool védője nem lesz ott a franciaországi tornán. De hát még így is micsoda nevek állnak a szövetségi kapitány rendelkezésére! A kapuban Subasic, a védelemben Corluka és Jedvaj, hogy ne is beszéljünk a középpályáról, ahol a Perisic-Halilovic-Brozovic hármas kap helyet, vagy a támadósorról, ahol Kalinic, és a Malagaban idén bizonyító Cop szerepelnek.

A moldovai válogatott játékosai számára véget ért a szezon, természetesen ezen a kontinenstornán sem fognak részt venni, de hát nincs is ebben semmi meglepő. Selejtezős csoportjukban nem sok vizet zavartak, mindössze két pontot tudtak szerezni, ami az utóbbi időszak leggyengébb teljesítménye tőlük. Ma sem várok semmi érdemlegeset, nem hiába választották őket, illetve San Marinót felkészülési ellenfélnek a horvátok, minden bizonnyal önbizalomat növelő győzelmeket várnak ezektől az összecsapásoktól. Egyedüli játékosuk, akire érdemes lehetne vigyelni az a Veronaban focizó Ionita, viszont ő sem lesz a pályán.

Nem számítok kiütéses győzelemre a horvátoktól. Amúgy sem híresek arról, hogy kiütnének ellenfelüket, így pedig, hogy 6 kulcsember is hiányozni fog ma tőlük még inkább igaz lehet ez a kijelentés. Persze az benne van a pakliban, és ezt fogom ajánlani megjátszásra is, hogy legalább két góllal nyerni fognak egy tét nélkül, idegenben játszó harmatgyenge moldovai csapat ellen. Érdemes lehet meglátásom szerint egy két gólos horvát sikert bepróbálni 1.50-ért!

Tipp: Hendikep 0:1 Horvátország (Tippmix eseményszám: 05238) – H

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 8/10