MEGOSZTÁS

Lengyelország-Portugália
UEFA EURO2016, Negyeddöntő
2016.06.30. 21:00

Elérkeztünk a negyeddöntőkhöz az EB-n: az első meccsen CR7 és csapata Lewandowskiékkal meccsel.

A lengyelek nagyszerűen játszottak a selejtezők során, szórták a gólokat, így kijutottak az Európa Bajnokságra. Itt a németekkel kerültek egy csoportba, akikkel döntetlent hoztak össze. Ezen felül 2 alkalommal is nyerni tudtak, bár egyik meccsen sem voltak túl lehengerlőek. A 2-0-ás gólarány mindenre utal, csak jó meccsekre nem. Lewa lefedését elég jól megoldották az ellenfelek, ennek is köszönhető az, hogy a Bayern csatára egyetlen gólt se szerzett eddig a tornán. Milik és Blaszczykowski is betaláltak, rajtuk kívül viszont senki más. Érdekes lesz megnézni azt, hogy a portugálok hogyan oldják majd meg azt, hogy minél kevesebb terület jusson a Real által is körbeudvarolt támadónak. Rajta kívül is van azért tehetség a csapatban, pl. az a Milik, aki betalált, és nem lennék túlzottan meglepve akkor, hogyha a torna után leigazolná valamelyik Ajaxnál nagyobb alakulat. Blaszczykowski számára is jót jelenthet ez a két találat, mivel a Dortmundnál lehet, hogy így több lehetőséget kap, bár nem biztos az, hogy a szezon elejét is ott éri majd meg. Az eddig látottak alapján a lengyelek most se nyúlnak a támadás fegyveréhez, főleg, hogy egyre nagyobb a tét.

A portugálok papíron jobbnak tűnnek így a meccs előtt, ami köszönhető annak is, hogy tele vannak sztárokkal: CR7, Nani, Joao Moutinho, vagy akár Quaresma nagyon jó játékosok, és már bőven tapasztaltak ahhoz, hogy tudják kamatoztatni tehetségüket, bár épp Quaresma az, aki elég pazarlóan bánt ezzel korábban. Ronaldo számára nehezen indult ez a torna, bár ő is királyi védelemben részesül minden ellenféltől, ami várható is, mivel nagyon gólérzékeny játékos. A magyar válogatott ellen lőtt 2 gólt, és eddig ennyi, meglátjuk, hogy mire lehet majd képes a lengyelek ellen. Normál esetben akár támadóbb szelleműnek is nézhetne ki a csapat,viszont a selejtezők és a torna során megmutatták azt, hogy távol áll tőlük ez. Az előző meccs az egyik legkeservesebb volt eddig, és egy villanással tudták csak eldönteni . Nincsenek most se könnyű helyzetben, mivel a lengyelek se támadnak majd ki ezen a találkozón. Több egyéniség van a luzitánoknál, ez pedig nagyon sokat számíthat majd egy kiegyenlített összecsapáson. A már említett játékosok bármelyike eldöntheti az ilyen típusú meccseket, bár nagyon fontos lehet a csapat egysége is. Dzsudzsák mesélhetne arról, hogyan lehet feltörni a védelmüket, de a lengyelek is felkészültek már ebből, míg Rui Patricioék is többször megnézték hol hibáztak anno.

Mit érdemes ettől a meccstől várni? Kevés gólt és érzésem szerint portugál továbbjutás. Egy villanás is eldönthet egy ilyen rangos meccset, és több esélyt látok arra, hogy a Seleccao menjen tovább.

Tipp: Portugália jut tovább

Szorzó: 1,58

Tipperősség: 6/10