MEGOSZTÁS

Több BL-selejtezőt rendeznek a mai napon, ezek közül a bolgár Ludogorets és a luxemburgi Dudelange párharca tűnik a legsimábbnak. Ennek a párharcnak ma illene eldőlni.

Ludogorets – Dudelange

BL- selejtező – 2. forduló

A bolgár labdarúgás volt már magasabban jegyzett, ám most újra megindult valami. Legalábbis a Ludogoretsnél igen, ebben a csapatban ugyanis van kraft. Az előző bolgár bajnokságot (is) magabiztosan nyerte, 74 lőtt gól mellett mindössze 20-at kapott, és 12 pontot vert a második Szófiára.

Azt nem lehet ráfogni a Ludogoretsre, hogy a bolgár játékosokra építene. Van itt 5 brazil légiós, porgugálok, spanyolok, finnek, fehéroroszok, franciák, hollandok is. Igazi nemzetközi társaság, bolgár nem sok van a keretben.

Tavaly a Partizant még verték, ám a Basel már túl nagy falat volt, így a BL-selejtezők utolsó fordulójában elbuktak. Most ismét nekivágnak, és ki tudja, talán mot összejön a főtábla.

Az ellenfél a luxemburgi Dudelange, amely csapat még 2012-ben bundázott egy jót a Salzburg ellen. Nyert 1-0-ra a luxemburgi bajnok, aztán idegenben 4-3-ra kapott ki, és továbbjutott. Ezt követően a Maribor helyreállította a rendet, 4-1-re nyert otthon, és 1-0-ra idegenben.

A luxemburgi bajnok egy év szünet után ismét a BL-ben próbálkozik, de Bulgáriában nem sok sansza lesz a győzelemre.Persze itt is találunk légiósokat, vannak franciák, román, német, marokkói játékosok, de ők azért más szintet képviselnek.

Rengeteg pénz van a BL-ben, egy olyan együttes, mint a Ludogorets nem teheti meg, hogy a két évvel ez előtti Salzburg mintájára bundázzon. Ennek a bolgár csapatnak a főtáblára való jutáshoz is megvan a kerete, és a BL rengeteg pénzt hozna a konyhára. Tovább lehetne építkezni, lehetne fejlődni, ami látszik a csapaton.

Otthon csak a győzelem elfogadható, sőt az az igazság, hogy Bezjakék a továbbjutást is szeretnék eldönteni, hogy a visszavágóra már nyugodtan utazhassanak. Sokkal erősebb a Ludogorets kerete, ha nem lesznek extrán szerencsétlenek a kapu előtt a támadók (mint tegnap a Lokinál), akkor gólokkal kell nyerniük ezt a találkozót. Tipp: 5-0

 

Ludogorets-Dudelange
Tipp:
2.5 gól felett
Tét: 10 SF*
Odds: 1,33

Várható nyeremény: 13.30 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár