MEGOSZTÁS

Azt követően, hogy a Premier Leaue 2011-2012-es idényét Yaya Toureval a pályán meg tudta nyerni Roberto Mancini, most védelmébe vedte az olasz mester egyori játékosát, akit Zlatan Ibrahimoviccal, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldoval helyez egy szintre. Az elefántcsontparti játékos Mancini véleménye szerint egy igazi vezér a pályán, és azon kívül is.

A szakadás Pep Guardiola és Yaya Toure között véglegesnek tekinthető a spanyol mester legutóbbi húzását követően. A Manchester City ugyanis a Bajnokok Ligájára nevezett keretéből hiányzik Toure, a katalán mester úgy döntött, nem számít rá a legfontosabb európai kupasorozatban.

Kettejük viszonya sosem volt jó és minden bizonnyal ez az ellentét még tovább fokozódik Pepnek ezzel a döntésével. Volt ugyanis már egy hasonló esetük a Barcelonánál is, ahol szintén mellőzte őt Guardiola, ezt követően szerződött a játékos Manchesterbe.

Amikor még az Inter edzője volt, Mancini szerette volna leszerződtetni a 33 éves középpályást. “Az egyik legnagyobb középpályás aki valaha játszott. Yaya mindig is kedvenc futballistáim egyike volt akit minden nagy csapatban, melynél edző voltam szerettem volna.”, nyilatkozta Mancini a Corriere dello Sport-nak adott nyilatkozatában.

A nerazzurik egykori trénere beismerte, hogy töbsször is erősködött Erick Thohir klubvezetőnél Yaya Toure megszerzése végett, aki nem mondott volna nemet erre a lépésre, azonban a futballista nemleges válaszába futottak bele, aki hű akart maradni a manchesteri kékekhez.

Toure, akárcsak Zlatan Ibrahimovic, egyike azon kevés játékosoknak, akik el tudnak dönteni egy találkozót egyetlen megmozdulásukkal, akik meg tudnak fordítani egy egész szezon sorsát, akárcsak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.”, mondta még el nyilatkozatában Mancini.