MEGOSZTÁS

Swans Gmunden – wels

abl

február 22. 19:00

Az osztrák kosárlabdabajnokság húszon hatodik fordulójában, két alsóházi rivális párbaját tekinthetjük meg. A hazai pályán játszó Gmunden, akik már négy fordulója nyeretlenek, fogadják a remek sikeres sorozatot elbukó Wels együttesét.

 A Gmunden háza táján idén már sok minden nem stimmel. Sokan elhagyták a klubot, új (gyengébb) játékosok kerültek a keretbe sok fiatallal kiegészülve, akik még tapasztalatlanok. Ez meg is látszik, hiszen jelenleg a kilencedik helyen tanyáznak, ami az osztrák kosárlabdaligában az egyetlen olyan pozíció, ami nem von magával semmit. Azonban még jócskán bízhatnak abban, hogy a rájátszást elérik majd, hiszen csak két ponttal áll felettük a Kapfenberg, akik tegnap vereséget szenvedtek. A tavalyi évben még elődöntőt játszó csapat tehát teljesen kicserélődött, ez meg is látszik a védelmükön, hiszen az elmúlt öt alkalom közül háromszor is 80 vagy több pontot szenvedtek el.

 A Wels négy egymást követő győzelmet zárt le a legutóbbi vereségével az Oberwart ellen. Ugyan ezen semmi meglepő nincs, hiszen borítékolható volt a papírforma. A hetedik helyen lévő csapat minden bizonnyal, hogy javítani szeretne hibáján és ki szeretné használni a hazaiak gyenge teljesítményét. Az idegenben egyébként igen jól szereplő Wels komoly ellenfele lehet a Gmundennek, hiszen a harmadik legjobban, idegenben játszó egyesületről van szó. A vendégek védelme csak úgy mint a hazaiaké nem túl kimagasló, igaz Devante Wallace vezényletével igen hatékonyak viszont a támadásaik. Az amerikai légiós igazi mesterlövész, aki 45.7%-al dobál kintről és 15.9 pontot átlagol csapatának.

 Tény, hogy a Gmunden támadásban nem kimagasló, azonban a hanyag védelmük a Wels agresszív támadása és szintén gyatra védelme, plusz a derbi szele ma is pontban gazdag találkozót fog hozni számunkra. A liga egyébként két legönzetlenebb csapata találkozik, ha ez így van, akkor jó labda járatással, kihasználva a másik védelmi gyengeségeit könnyű pontokat szerezhetnek, amik elősegítik a mi tippünket.

 Tipp: 150.5 pont felett
 Szorzó: 1,58
 Tipperősség: 7/10