MEGOSZTÁS

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője úgy gondolja, Marcos Asensio előtt fényes jövő áll és egyenesen Messihez hasonlította. A francia szakember azt mondta, a 20 éves játékos bal lába van majdnem olyan jó, mint amivel a rivális Barca argentin játékosa rendelkezik.

”Nem láttam még egy olyan játékost akinek olyan jó lenne a bal lába mint neki Messi óta.”

– nyilatkozta Zizou Asensioról. Ez a nyilatkozat annál is meglepőbb, mivel a Real Madridban játszik a jelen egyik legjobb balosa Gareth Bale személyében, róla azonban most nem tett említést.

A spanyol középpályás sok mérkőzésen szerephez jutott az idei idényben már a Realban, kezdőként viszont inkább csak a bajnokság kezdetén láthattuk őt szerepelni.

Zidane azonban úgy gondolja, Asensio alapembernek fog számítani a Santiago Bernabeuban a jövőben. A Marca tudósítása szerint Zidane minden edzés után külön elbeszélget Asensioval, és hogy komoly szerepet vállalt a játékos szerződésének meghosszabbításában is.

A királyi gárda 2014-ben vásárolta meg a játékost a másodosztályú Mallorcatól, azonban egy évig még hagyta őt ott játszani. Tavaly már egy első osztályú gárda, az Espanyol szolgálatában állt ahol alapember volt mind Sergio Gonzalez, mind Costel Galca mandátuma alatt.

Ebben az idényben Asensio, aki a Real Madrid keretének legfiatalabb tagja 6 gólig jutott: 2 a bajnokságban, 2 a Spanyol Kupában, 1-1 pedig a Bajnokok Ligájában és a Sevilla elleni Európai Szuperkupa döntőjében jött össze neki.