MEGOSZTÁS

Championship 

Charlton Athletic – Middlesbrough
2016.03.13. 16:30

Roppant kiélezett csata folyik a Championshipben az egyenes feljutást érő helyekért a Burnley, Middlesbrough, Hull City és a Brighton között. A Burnley van a legjobb formában a négy közül, azonban a Boro sincs nagyon lemaradva, ugyanis 2 meccsel kevesebbet játszott és így csak 7 pont a hátrányuk, tehát 2 győzelemmel ismét megközelítenék a Burnleyt 1 pontra és a többiektől is kicsit ellépnének.

leadbitter
Ő a kulcs a csapat jó játékához

A Boro tavaly is végig az első 2 hely valamelyikén tartózkodott 2 fordulóval a vége előttig, amikor is botlottak és rájátszásra kényszerültek ahol viszont alulmaradtak. Még 9 forduló van vissza a szezonból, úgyhogy minden pont számít, pláne a tabella végén szereplő csapatokkal szemben kell hozni a kötelezőt, még ha általában ez a legnehezebb. Idegenben nincsenek a legjobb formában, ugyanakkor a középpályán több sérüléssel is bajlódtak, mostanra azonban visszatért mindenki köztük a csapat szervezője és kapitánya Grant Leadbitter(31/3) akinek a személye nagyon fontos a csapat számára. Ugyanis a Boro játéka az erős középpályás játékon, a labdatartáson a sok passzon alapul.

Karanka érkezése óta a Boro nagyon összekapta a védekezését a csapat, tavaly is mindössze 37 találatot kaptak 46 mérkőzésen. Idén még jobb formában vannak, 37 mérkőzésen 21 kapott gól, ami kiemelkedően jónak számít. A csapat erőssége tehát a védelme, a támadásokat tekintve megoszlik a csapat ereje, nincs egy kiemelkedő egyén, aki futószalagon hozná a gólokat. Ugyanakkor a Stuani(29/6), Nugent(28/7), Adomah(32/5) és Downing(34/3) négyes megbízhatóan szállítja a gólokat vagy asszisztokat. Stuani kivételével mindeki legalább 5 gólpasszt kiosztott már idén. Ehhez a négyeshez érkezett Gaston Ramirez a Southampton csapatától kölcsönbe a télen. Átigazolása óta nem tétlenkedett, 7 mérkőzésen szerzett 3 gólt és kiosztott 2 gólpaszzt. Ramirezen kívül érkezett még Jordan Rhodes(2/1) a Blackburn Roverstől. Rhodes 2012 és 2015 között 3 szezonon át volt a Championship góllövőlistáján top3ban, 25,27 és 21 góllal. Tavaly sérülése előtt 10 gónál járt 23 mérkőzésen, tehát vele a Boro egy igazi gólvágót igazolt ami a csapat egyetlen üres posztja volt lényegében.
A sérülteket tekintve a védelemből hiányozni fog Daniel Ayala, aki a Boro legjobb belső védője, ugyanakkor ő már január óta hiányzik és a pótlása megoldott, tehát nem lesz probléma. Ayala a Boro egyetlen hiányzója, tehát most már nem lesz mentség a pontvesztésre.

A szebb napokat is megélt Charlton idén sincs valami jó helyzetben. Idén ők lőtték a második legkevesebb gólt 32 góllal, valamint ők kapták a legtöbbet, ami nem lehet jó párosítás. Ennek megfelelően a 23. utolsó előtti kieső helyen tartózkodnak 9 pontra a bent maradástól. Ennek oka egyrészt a keret minőségének a gyengesége, másrészt a folyamatos sérülések. Szeptemberben kezdésnek kiesett Kashi (9/0) a középpályáról. Decemberben kiesett az egyik kezdő védő Bauer(19/1) valamint az egyik csatár Grant(17/1). Velük se lett volna sokkal jobb a csapat, de ez meg sem közelíti azt a balszerencsét, ami az elmúlt 2-3 hétben érte őket. Az elmúlt 3 hét során egymás után dőltek ki a meghatározó játékosok. Kiesett a Bauert pótló Sarr(12/1), továbbá a középpályáról az 2 kezdő Jackson(23/3) és Diarra(22/0) személyében, valamint egy rendszeres csere védekező középpályás Ba(22/0). Továbbá hiányozni fog még a kezdő jobb bekk Solly(31/0), a cserekapus Pope(13/0) ami azért fontos mert a kezdő Henderson is sérüléssel bajlódik. Valamint eltiltás miatt hiányozni fog még Yaya Sanogo(4/3) aki a télen érkezett az Arsenaltól kölcsönbe a csatárposzt megerősítésére.

A Boro számára ez egy nagyon fontos mérkőzés, mindenképp tapadniuk kell a Burnleyre és nem fér bele még egy fiaskó mint a Rotherham elleni. Biztos vagyok benne, hogy Leadbitter visszatérése valamint a 2 új érkező megfelelő lendületet és tüzet biztosít a csapatnak a győzelem megszerzéséhez. A Charltonnál még felsorolni is fájdalmas volt a rengeteg sérültet. Teljes kerettel is a Boro lenne a mérkőzés esélyese, ugyanakkor azzal, hogy gyakorlatilag hiányzik a kezdő csapat több mint fele nem hiszem, hogy van esélye még csak pontot otthon tartani is a Charltonnak.

 

Tipp: 2

Szorzó: 1,65

Tipperősség: 8/10