MEGOSZTÁS

Tottenham Hotspur – AFC Bournemouth

Premier League

2016. március. 20

Vasárnap Angliában a manchesteri derbiről szól a nap, az fogja a legtöbb nézőt a televízió elé leültetni, ámde be kell lássuk, hogy a két nagyhatalom közül egyik sem bajnokesélyes. Nem úgy a Tottenham, akik a bombameglepetés Leicester legfőbb kihívóinak tűnnek, az egyetlen olyan csapatnak, aki tartani tudja a “Rókák” eszeveszett tempóját. Ebben a fordulóban is nyert a Leicester, ezzel elléptek 8 pontra a Spurstől, de ha a londoniak nyerni tudnak a Bournemouth ellen, akkor ismét 5 pontra jönnek fel, ami még mindig egy ledolgozható távolság.

Kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligából a Tottenham, a Borussia Dortmund 5-1-es összesítéssel ejtette ki őket, de talán ezt most ők nem is bánják annyira. Hisz így minden figyelmüket a bajnokság hajrájára összpontosíthatják, ahol potenciális bajnokesélyesek, sok-sok év után először tudnak lenni ott a hajrában is az elején. Sajnos a bajnokságban is pontokat buktak két londoni riválisukkal szemben, kikaptak a West Ham otthonában, és leikszeltek otthon az Arsenallal. Szerencsére ezt követte egy siker a sereghajtó Aston Villa otthonában, ahol Kane (30 meccs/19 gól) duplázni tudott. Kane nem is szerepelt a Dortmund elleni EL meccsen, mely már amúgy is majdhogynem tétnélküli volt, inkább pihenőt adott neki Pochettino erre a Bournemouth elleni bajnokira. Az első meccsen a Tottenham meggyőző sikert tudott elérni az újonc otthonában. Miután a Bournemouth korán vezetéshez jutott a Spurs nem esett kétségbe, és 5 góllal tudtak válaszolni, ezen a meccsen pedig Kane mesterhármast tudott szerezni.

Ma ismét szükség lesz egy remek napot kifogó Kanera, hisz a Bournemouth remek formában érkezik erre a meccsre, az önbizalom a legmagasabb fokon van a csapat berkein belül. Legutóbbi három bajnoki meccsüket ugyanis a Southampton, a Newcastle és a Swansea ellen meg tudták nyerni, ezeknek a sikereknek köszönhetően pedig majdnem biztosnak tűnik, hogy jegyük van a jövő évi Premier League szezonra is. A télen érkezett Afobe (10/4) remek igazolásnak bizonyult, nagyon jó formában van az angol csatár, akárcsak King (23/4) és Murray (19/3). Remek kis csapatot hozott itt össze 2012 óta Eddie Howe, mely minden idényben egyre feljebb és feljebb tudott kapaszkodni a ranglétrán. Idén a cél a bennmaradás volt, és ez sikerült is nekik, mit tűznek ki célul hát jövőre? De egyenlőre még ki szeretnének élvezni a hátralévő fordulókat is, és meg vagyok arról győződve, hogy a Tottenham otthonában sem fognak megilletődve játszani, nem fognak begubózva védekezni saját tizenhatosuk előtt. Nem, ők támadni fognak, és keresni fogják a Spurs gyenge pontját. Kérdés hogy megtalálják-e, ugyanis ez nagyon sok más együttesnek nem sikerült idén, nem hiába Pochettino együttese rendelkezik a leghatékonyabb védelemmel.

Nézzük meg röviden a két csapat hiányzóit. A Tottenham oldaláról nem szerepelhet a védelemből Verthongen (23/0) és Ben Davies (15/0), illetve a középpályáról N’Jie (7/0), továbbá Dier (29/3) szereplése nem biztos, de nagyobb az esély ara hogy játszik mint arra hogy nem. A Bournemouth táborából a középpályáról Stanislas (17/3) nem szerepelhet, Arter (8/1) játéka pedig kérdéses, továbbá a védő Mings (1/0) és a csatár Wilson (7/5) nem juthat ma sem játéklehetőséghez sérülés következtében.

A Spurs nem engedheti meg magának hogy pontokat veszítsen a White Hart Lanen a Bournemouth ellen, nem akkor ha bajnokok szeretnének lenni. És meggyőződésem hogy erről álmodozik mindenki a klubnál, a vezérigazgatótól a takarítóig. Mindenki egy bajnoki címről álmodik, és tisztában vannak vele, hogy egy ennyire kaotikus idényt követően ez sikerülhet is nekik. Azt gondolom, hogy egy szép és látványos meccset fogunk látni, melynek végén azonban a Tottenham hozza a papírformát és megszerzik a három pontot.

Tipp: 1

Szorzó: 1,52

Tipperősség: 8/10