MEGOSZTÁS

Németország-Lengyelország
EURO 2016 C-csoport
2016.06.16. 21:00

A C csoport rangadóján a németek a lengyelekkel találkoznak majd.

A lengyelek nagyszerű támadó részleggel rendelkeznek, bár az észak írek ellen nem jött túlzottan ki, mivel tipikus angol focit játszottak ellenük. A győzelem viszont meglett, így a csoport 2.helyéről várhatják majd ezt a mérkőzést, amelynek egyértelműen nem ők az esélyesei. Ez valamennyire segíthet is nekik, mivel a nyomás így nem rajtuk lesz, bár az első meccsen látottak alapján nem hiszem, hogy csak ez jelentené majd a gondot.
A gond ott kezdődik, hogy mi van akkor, ha leszedi az ellenfél a pályáról az alakulat és a Bayern sztárját, Lewandowskit. Ez sikerült is Laffertyéknek, viszont Milik révén be tudtak találni még így is, viszont ezen a találkozón ez már várhatóan baromira kevés lesz. Az egyetlen gólt szerző csatáruk várhatóan ezen a meccsen is simábban mozoghat majd, és Lewa lefogása számára nyithat majd teret. Az Ajax támadóját sokan a lengyelek befutásra esélyes játékosának tartják ezen a tornán, amit ő eddig egy góllal és több helyzettel igazolt eddig. Nem rossz kezdet, viszont kérdéses, hogy milyen lesz a folytatás majd.

A németek egyértelműen esélyesei ennek a találkozónak, viszont az ukránok ellen nem ment még annyira a játék, mint amennyire várható lett volna ez tőlük. A VB címvédője az EB esélyese is, viszont 3 pontjuk jelentősen volt Neuernek is köszönhető, mivel a bajorok portása nem kevés alkalommal fogta ki az ukrán helyzeteket. Végül 2-0 lett a meccs vége, viszont nem feltétlenül volt azért annyira nagy a különbség a két csapat között, mint ahogy a végeredmény mutatja. A lengyelek ellen viszont valamennyivel nehezebb dolguk lesz azért, mivel alap felszereltségben azért Milikék erősebbek, mint Ukrajna. A két csapat a közelmúltban elég sokszor találkozott egymással, mivel ugyanabban a selejtező csoportban voltak, így elég rendesen kiismerhették a másikat. Az odavágón Milik és Mila góljával nyertek, míg Frankfurtban Müller és Götze 2 góljára csak Lewandowski tudott válaszolni. Kiegyenlítettnek tűnnek tehát az erőviszonyok, de a selejtezők során nem hiszem még, hogy annyira odatennék magukat, bár a németek pont nem az a fajta egylet, amelyik bármikor is visszafogja magát. Az első körben Mustafi valamint Schweinsteiger talált be tőlük, bár a MU játékosa csak a 92.percben talált be. A 2.körben már mindenki jobban odateszi magát, így erősebb teljesítmény várható majd azért.

Mit érdemes ettől a találkozótól várni? Nehéz kérdés, mert a korábbi eredmények révén nem tűnik annyira egyértelműnek a német siker, mint amennyire ezt a szorzók mutatják. Löwék az 1.helyen állnak most, és nem is akarnák ezt kiengedni ezután. A franciák után ők a második esélyesek a győzelemre, és szerintem ehhez méltóan is szerepelnek majd most.

Tipp: 1

Szorzó: 1,52

Tipperősség: 8/10