MEGOSZTÁS

A Real Madrid halasztást tudott elérni a FIFA-nál az átigazolási tiltás ügyében, mely halasztás egészen az eset lezárásáig tart. Mint ahogy a Barcelona sem úszta meg ezt a büntetést, úgy nehezen elképzelhető hogy más eredmény születne majd a friss BL győztes esetében, nekik is minden valószínűség szerint ki kell hagyni két transzfer időszakot. Így a blancok meglehet, hogy a téli, illetve a következő nyári időszakban nem vehetnek senkit, éppen ezért Zinedine Zidane lépéseket kell tegyen most ahhoz, hogy megerősítse keretét.

Annak ellenére, hogy kinevezésekor Zidane azt nyilatkozta, nincs szüksége erősítésre, a francia tréner idő közben meggondolta magát. Zizou a vezetőségtől egy bal hátvédet, egy középpályást és egy csatárt is kért.

Bal hátvéd

A védelem bal oldalán nem igazán van tartalék verziója a Real Madridnak abban az esetben ha Marcelo kidől a sorból. Danilo és Nacho, akik játszottak már ebben a pozícióban nem adták meg a kellő magabiztosságot, nem közelítették meg Marcelo szintjét. Ilyen körülmények között az lenne az ideális, ha egy hasonló kaliberű futballistát tudnának szerezni erre a posztra. David Alaba, a Bayern játékosa tűnik a madridiak prioritásának, de a bajorok kategorikusan kijelentették, 80 millió euró alatt nem is állnak szóba senkivel. Az osztrák játékos nagy előnye, hogy több poszton is helyt tud állni, hisz láthattuk már őt többek között középhátvédet és középpályást is játszani.

Egy másik opciónak az a Ricardo Rodriguez tűnik, akit a királyiak már régebb óta meg szeretnének szerezni a Wolfsburgtól. Úgy tűnik azonban, hogy a svájci játékos már majdhogynem biztosan aláírt az Arsenalhoz. Rodriguez édesapja, aki amúgy spanyol nemzetiségű bejelentette már hogy el akarja fia hagyni jelenlegi együttesét, mivel mint ahogy említette, az ő ideje a Wolfsburgnál lejárt.

Egy harmadik lehetséges bal hátvéd a Bundesligából érkezhet, a kiszemelt a Bayer Leverkusen játékosa a 22 esztendős brazil Wendell. Az AS lap szerint, a Real elöljárói már tettek lépéseket ez ügyben néhány hónappal ezelőtt.

Középpályás

Zidane megszállottja egy bizonyos játékosnak, írja ugyancsak az AS, még azelőttről hogy ki lett volna nevezve az első csapat élére, ő pedig nem más mint honfitársa Paul Pogba a Juventustól. A 23 éves középpályás azonban nagyon sokba kerülne, 100 millió euró feletti összegről beszélünk, persze azt is tudjuk, ha a Real meg akar szerezni valakit akkor azt megszerzi. Az üzlet nyélbe ütését segítheti az, hogy a Juventus továbbra is szeretné megtartani Alvaro Moratat, akit a madridiak bármikor visszavásárolhatnak, a megkötött szerződés értelmében. De lehet, hogy ha az olaszok rugalmasak Pogba terén, akkor ők is engedhetnek a Morata ügyben. Ehhez még az is hozzájön, hogy az itáliai bajnok szemet vetett a Real két játékosára, Kovacicra és Iscora, ami szintén ütőkártya lehet Európa bajnokának a kezében. Szóval egyáltalán nincs kizárva, hogy a két klub dűlőre tudja vinni előbb vagy utóbb ezt a csereberét.

A legfontosabb Zidane számára talán az lenne, hogy valaki át tudja venni Casemiro szerepét amennyiben ő kiesne egy időre, ugyanis az utóbbi idényben nélkülözhetetlenné vált. Pogba ugyan első sorban nem védekező feladatokat lát el jelenlegi együttesében, de ha kell akkor ezt a szerepet is be tudja tölteni.

A kiszemelt középpályások között Zidane egyik másik honfitársa is szerepel, a francia bajnok PSG-től Marco Verratti, a Bayer Leverkusentől Christoph Kramer, valamint az angol bajnok Leicestertől N’Golo Kante. Utóbbi játékos azonban sokkal közelebb áll jelenleg a PSG-hez, mint bármelyik másik csapathoz.

Támadó

Annak ellenére, hogy Karim Benzema továbbra is élvezi Zidane bizalmát, akit a világ egyik legjobb támadójának tart, a francia mesternek mégis szüksége van egy klasszis ékre, annál is inkább, mivel a FIFA által kiszabott eltiltást nem valószínű hogy el tudják kerülni. Amennyiben a Real hajlandó lesz konkurenciát hozni Benzema mellé, akkor a kiszemelt nem lehet más mint Robert Lewandowski, állítja ugyancsak az AS. A Bayern azonban nem hajlandó őt elengedni, legalábbis nem olcsón, és igazából az ő leigazolása attól is függ, hogy a pálya többi részére kit tudnak hozni.

Pierre-Emerick Aubameyang volt a másik olyan név, akit sokszor szóba hoztak ezen a tavaszon a galaktikusokkal, A gaboni játékos több ízben is hangot adott azon óhajának, hogy szeretne pályafutása során valamikor a Real Madrid játékosa lenni, miután megígérte ezt nagyapjának, aki Madridhoz közel, Avillaban lakott.

Az is előfordulhat viszont, hogy nem igazolnak le senkit a támadósorba, hiszen több remek képességű játékos is megtalálható a második számú csapatban, ott, ahol Zidane is edző volt. A 19 éves Borja Majoral és a 22 esztendős Mariano is bármikor jók lehetnek a kezdő csapatba, főleg hogy Zizou ismeri is őket.