MEGOSZTÁS

Olympique Lyon – Caen

Ligue 1, 2. forduló

2016. augusztus. 19, 20:45 – Parc Olympique Lyonnais

A Lyon és a Caen csatájával kezdődik meg a francia bajnokság 2. fordulója. Mindkét együttes győztesen került ki az első körből, az egymás elleni meccseket figyelembe véve pedig ma is egy remek kis találkozóra van kilátás, amit nem érdemes kihagynunk.

Bruno Genesio csapata a Lyon bizalomkeltő rajtot vett, ugyanis 3-0-ra győzni tudtak a Nancy otthonában, elfeledtetve ezzel a PSG elleni 1-4-es vereséget a Szuperkupán. Ennek a magabiztos sikernek, no meg Lacazette triplájának hála a Lyonról ismét elkezdtek úgy beszélni, mint a címvédő párizsiak legfőbb kihívója. Annak ellenére, hogy a védelemből Umtiti révén fontos ember távozott, akit a Barcelona szerzett meg, mégis egy óriási nagy piros pont a vezetőség számára, hogy sikerült megtartani Lacazettet. De nem csak ő, hanem Cornet és Fekir is maradt, és akárcsak tavaly, idén is sok gólt várnak ettől a hármastól. Az előző idényben is csak a PSG szerzett több gólt mint a Lyon, és a nyári felkészülés folyamán is szépen termelték a gólokat. És szerencséjükre Umtiti távozását is sikerült pótolniuk, meglátásom szerint egy hasonlóan jó védővel, ugyanis érkezett a Marseilletől N’Koulou, valamint sikerült még elhappolniuk a Milan orra elől a River Plate védőjét, Mammanat is.

A Caen úgy érkezik a Parc Olympique Lyonnaisra, mint biztos áldozat, legalábbis ha hinni lehet az utóbbi évek eredményeinek, viszont most meg akarják mutatni, hogy a szezonnyitón elért 3-2-es hazai siker a Lorient ellen, melyet hátrányból nyertek meg nem volt véletlen. Egy új csatárral, aki lázba hozta duplájának köszönhetően már rögtön az első meccsen Patrice Garande mestert, a horvát Ivan Santinivel, valamint Malbranqueval kiegészülve, aki éppen a Lyontól érkezett ide a Caen reméli, hogy meglepetést tud okozni ma este ott, ahol eddig csak egyszer, még 1994-ben tudtak győzni. A tavalyi idényt a 7. helyen fejezték be, ami igen szép teljesítmény, de lehetett volna ez sokkal jobb is ha idegenben több vizet tudnak zavarni. Santini fantasztikus teljesítményén túl a Lorient ellen a Caen bízhat még Rodelinben is, ő ugyanis a csapat legutóbbi 4 idegenbeli góljából 3-at szerzett.

Már-már hagyománynak számít, hogy a Lyon és Caen közötti meccsek sok gólt hoznak, és mi erre tippelünk ma is. Az utóbbi 5 találkozó mindegyike 2.5 gól felett végződött, elnézve pedig az első körben látott teljesítményeket úgy vélem, ez könnyen előfordulhat most is. A tippünk tehát 2.5 gól felett lesz.

Tipp: Gólszám 2,5 – Több, mint 2,5 (Eseményszám: 12627) – V

Szorzó: 1,60

Tipperősség: 8/10