MEGOSZTÁS

Liverpool-Chelsea
Premier League
2016.05.11. 21:00

Az angol első osztály utolsó szerdai meccsén a Chelsea a Liverpoolhoz látogat majd el.

A Pool Kloppal a padon sikerült bejusson az Európa Liga döntőjébe, miután vesztett helyzetből álltak fel a Dortmund és a Villarreal ellen is. Ez önbizalmat és erőt is adhat nekik, bár ez a bajnoki teljesítmény rovására mehet, mivel egy esetleges BL hely reménye többet ér nekik, mint egy újabb EL szereplés. A csapat jelenleg a 8., miután nyerni tudott a legutóbbi meccsen, a mostanság közepes Watford ellen, 2-0-ra. Most viszont egy sokkalta erősebb csapat látogat el hozzájuk, amelyik az utolsó meccsein nem túlzottan remekelt. A kormoránok nyerni akarnak, hogy így esetlegesen megelőzzék a West Hamet, amely jelenleg csak 1 pontra van tőlük. Kis szerencsével összejöhet akár a 6.hely is nekik, mivel a Soton is csak 2 pontra van tőlük, bár a szentek jó formában vannak mostanság. A vörösök az utóbbi időben elég gólgazdag meccseket játszottak, és most is erre érdemes számítani.
A hazaiaknál akad pár hiányzó is: a mostanság jó Origi, Wisdom, Henderson, Rossiter, Ings és Gomez is maródi. A Pool idei legjobbja eddig az a Firmino, aki 10 gólnál tart. Őt követi a 8 gólos Coutinho-Sturridge-Benteke hármas.

Lássuk a Chelseat, amelyik legjobb esetben is csak 9.lehet, mivel a 8.Pool is 10 pontra van tőle. A csapat borzalmas szezont futott, aminek a vége se valami fényes, mivel a legutóbbi 5 meccsén a csapat 4 pontot szedett össze, ami nagyon kevés. A Sunderland elleni vereség elég meglepő, bár ettől a Chelseatől nem kell sok jóra számítani ebben a szezonban. A kékek erősek, amit a Tottenham elleni X is megmutatott, viszont mintha nem érdekelné őket túlzottan ez a szezon. Jön az új edző a csapathoz, többen eligazolnak, így sokan várják már a nyarat, hogy tisztuljon le végre a kép. A londoniak számára talán nyűg is már ez a 2 meccs, bár egy Pool elleni siker azért motiválhatja őket, mégis csak az EL döntőséről van szó. Van erő ebben a csapatban, kérdés, hogy ez kijön e majd a fennmaradó két találkozón. Szerencse, hogy nem 0-0-ra játszanak Hazardék, így legalább gólokban nincs hiány. A Sunderland ellen 3-2-re kaptak ki, a Tottenhammel 2-2-t játszottak, így talán nem kell félni attól, hogy most zárják el a gólcsapot. Ellenfelük is megmutatta, hogy benne van a sok gólos meccsekben, így elég stabilnak tűnik egy 2.5 gól feletti tipp.
A vendégektől Zouma és Remy hiányzik majd, ilyen téren tehát előnyben vannak. Náluk idén eddig az a Costa a legjobb, aki 12 gólnál tart. Őt követi a 7 gólos Pedro, valamint az 5 gólos Willian.

Mit érdemes ettől a meccstől várni? Sok gólt. A Pool az EL-ben elég szépen rúgta a gólokat, míg a Chelsea a bajnokságban tette ugyanazt. Bár lehetne mindkét helyen jobb a védelem, ha csak a neveket nézzük, mégsem tűnik úgy, hogy ez feltétlenül így van. Sok gólos, élvezetes meccsre van kilátás az Anfielden.

Tipp: 2,5 gól felett

Szorzó: 1,60

Tipperősség: 6/10