MEGOSZTÁS

Stoke-Tottenham
Premier League
2016.04.18. 21:00

Az angol bajnokság eheti fordulójának zárómeccsén a Stoke a Tottenham gárdáját fogadja majd.

A hazaiak elég erősnek tűnnek idén is, a kiesés réme se fenyegette őket, bár egy EL helyre már elég kicsi esélyük van azért. Akad bőven hiányzó a csapatnál, többek között Arnautovic, Whelan, Walters, nem említve azt a Butlandet, aki alapból kezdő lenne. A cserekapus marad tehát, ami nem feltétlenül jó hír a hazai csapatnak, amelyik nincs olyan kirobbanó formában: a legutóbbi 5 meccsükből mindössze 1et tudtak megnyerni, a szintén hullámvölgyben levő Watford ellen, míg a Chelsea és a Swansea ellen X-re voltak jók csak. A Stokera korábban jellemző volt az, hogy nem éppen gólgazdag meccseket játszik. Most ez már annyira nem igaz, lévén, hogy az említett 5 meccsükből mindössze a Chelsea ellenin esett kevesebb, mint 3 gól, de a Pool ellen pl. 4-1-re kaptak ki, így nem tűnik biztos tippnek az sem, ha valaki undert tesz erre a meccsre. A hazaiaknak nehéz dolguk lesz, és a motivációjukkal is lehetnek gondok, mivel elég légüres térben vannak most: úgy állnak a 9.helyen, hogy a 6.West Ham már 6 pontra van tőlük, míg a 11. Everton előtt ők 6 ponttal vezetnek.
A hazaiak legjobbja idén eddig az az Arnautovic, aki 10 gólnál tart, de pont sérült. Bojan is ott van, aki eddig 7 gólt szerzett már.

A vendégeknek még van esély akár a bajnoki címre is, viszont ahhoz ma mindenképpen nyerni kell. A Leicester csak X-re volt képes a West Ham ellen, így a sarkantyúsok közeledhetnek majd ezen a meccsen. A londoniak számára nem lesz könnyű ez a meccs, főleg nem idegenben. A vendégek nagyon jó formában vannak mostanság, mivel a legutóbbi 5 meccsen 11 pontot szedtek össze, egyedül csak a Pool és az Arsenal elleni X rondít bele a képbe. A csapat elég szépen termeli a gólokat: a MU és a Bournemouth ellen 3, a Villa ellen 2 gólt jött össze nekik. A védelem mondhatni még ettől is erősebb, mivel az Arsenal elleni 2-2 óta nem kaptak több, mint 1 gólt egy meccsen. Nyomás bőven van rajtuk, mivel elég régen nem voltak ilyen előnyös pozícióban. A sarkantyúsok számára a BL hely már biztosnak látszik, ami szintén szép teljesítmény, viszont messze nem lenne olyan értékes ez, mint a bajnoki serleg. A Tottenham programja nem tűnik feltétlenül könnyűnek, mivel a Stoke se egy könnyű ellenfél, míg a Chelsea és a Southampton sem éppen gyenge. A szerencséjük az, hogy a rókák programja nehezebbnek tűnik, mint az övék, így ha a Spurs tökéletesen zárja le a szezont, akkor akár a bajnoki címmel is ünnepelhetnek majd.
A vendégek legjobbja idén eddig az a Kane, aki 22 gólnál tart, de Alli is elért már 8 találatot.

Mit érdemes ettől a meccstől várni? Vendég sikert. Ha a Tottenham bajnok akar lenni, akkor ma mindenképpen nyernie kell majd. Nem gyenge a Stoke sem, viszont idén vannak annyival jobbak a vendégek, hogy ezt a mecset is behúzzák.

Tipp: 2

Szorzó: 1,7

Tipperősség: 7/10