MEGOSZTÁS

Az éjjeli nyitóünnepséggel kezdetét vette a 31. Nyári Olimpiai Játékok, ma pedig már gőzerővel dübörögnek a különböző sportágak versenyszámai, köztük kezdetét veszi a női tenisztorna is. Egy érdekes meccset választottam az első körből, melyen a világranglistán egymáshoz közeli helyet elfoglaló két játékos mérkőzik meg egymással az olasz Sara Errani és a holland Kiki Bertens személyében. Nézzük meg röviden mire lehet számítani!

Úgy gondolom, hogy ma az a játékos lehet a nyerő, aki a fogadóirodáknál is a nagyobb eséllyel indul, ő pedig Bertens. Kiki pályafutása legjobb idényét tudhatja eddig maga mögött kétség kívül, aminek köszönhetően fel is jött a WTA világranglista 23, helyére. Agresszív teniszt játszik, aminek köszönhetően sok pontot nyer meg, de megfigyelhető, hogy a ki nem kényszerített hibák száma is csökkenőben van az előző évekhez képest. Két pozícióval feljebb van a világranglistán mint Errani, de ami ma igazán a találkozó esélyesévé teszi az a riói pályák borítása. Ugyanis kemény pályán játszanak, ezen a felületen pedig Bertens idén már 19 győzelmet szerzett, ami majdnem a duplája Errani győzelmeinek a számához képest. Az olasz játékos már amúgy sem játszik mostanság azon a fordulatszámon mint valamivel korábban, ez megmutatkozik az eredményeiben is. Játéka lassú és védekező, ez a folyamatos védekezés pedig felőrölte őt fizikailag is, sokszor látszott rajta hogy erőnlétileg nem bírja már.

Határozottan állíthatom hogy kettejük közül Bertens a domináns fél. Sokkal jobb a szervajátéka, határozottabban, pontosabban és eredményesebben üt ellenfelénél. Ő fogja irányítani a labdamenetek zömét, így normális esetben meg kell nyerje a találkozót. Egyedüli ellenérv az talán az egymás elleni meccsek lehet, ahol Errani 4-0-ra vezet, de tegyük azt is gyorsan hozzá, hogy ebből a holland játékos két alkalommal idő előtt fel kellett adja a küzdelmet. A tippem az, hogy Bertens negatív szériája Errani ellen most meg fog szakadni, és kiharcolja a továbbjutást a második körbe.

Tipp: K. Bertens (Eseményszám: 24091) – V

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 8/10