MEGOSZTÁS

A román Szuperkupában a bajnok Steaua azt az Astrat fogadja, amely tavaly beleköpött a levesébe, mivel elrontotta a csapat szezonját a Kupa döntőben való győzelmével.

Bukaresti Steaua-Astra Gyurgyevó

Román Szuperkupa

2014.07.11, 20:00

National Arena, Bukarest

A Steaua a tavaly BL csoportkörben volt, valamint megnyerte a román bajnokságot is, úgy, hogy a szezon során többlet terhelésnek volt kitéve. A csapat tehát nagyon jól játszott, a probléma viszont ott kezdődik, hogy most egy kicsit kezdenek szétcsúszni. Az edző, Laurentiu Reghecampf távozott a csapattól, és vele együtt távozott a csapat erőnléti edzője is, akinek nagy szerepe volt a csapat állóképességének megerősítésében. Reghe távozása mellett még probléma az is, hogy több játékos is távozott a csapattól, akik meghatározó egyéniségek voltak a bajnokcsapatban: Pintili, Tatarusanu, és Piovaccari is nagy szerepet játszottak a tavaly, így az ő távozásuk valószínűleg érzékenyen érinti majd a csapatot. A probléma leginkább Piovaccari távozása lehet, mivel így a csatársorban csak a fiatal Valceanu, valamint Keserü marad. Keserü a tavalyi szezon közepén érkezett, és 8 gólt szerzett, és a végére talán már a helyét is kezdte megtalálni a csapatban. A középpályával ezúttal se lesz gond annyira: bár Pintili távozása nehéz perceket hoz majd a csapatnak, de van lehetőség a pótlására, mivel Stanciu valamint Iancu is nagyon tehetségesek, és ha megkapnák a kellő lehetőséget, akkor bizonyíthatnának is. A védelemből távozott Tatarusanu, viszont érkezett a helyére az az Arlauskis, aki ismeri már a román bajnokságot, mivel tevékeny részese volt az Urziceni bajnoki címének, valamint a BL csoportkörben is ő védett, amikor a csapat legyőzte a Rangerst, vagy a Sevillat. A kérdés az, hogy a kapus mennyire tud majd visszarázódni, mivel a Rubinnál az utóbbi években nem túlzottan kapott lehetőséget, és hiányozhat a meccsrutinja. Ami jó hír a csapat számára, hogy a védelem egyben maradt legalább, bár Gardost már több csapattal is szóba hozták, akárcsak Latovleviciet. A védelem viszont egyben maradt, ez pedig jót jelenthet a csapat számára. A csapat várhatóan 4-2-3-1ben játszik, Keserüvel elől. A probléma ott kezdődhet, hogy pl. a védelemben nincs egy épkézláb csere se, hogyha valaki lesérül. Reghe távozása után jött az egykori válogatott Costel Galca a csapathoz, akinek nem túl sok tapasztalata van még a nagycsapatokkal, és várhatóan még időre van szüksége van ahhoz, hogy mindent a helyére rakjon. A barátságos meccsek nem mérvadóak, viszont a Steaua azokon nem villogott túlzottan.

Lássuk a Kupagyőztes csapatot. Az Astra tavaly pont a Steauat győzte le a döntőben, 11es lövések után. A csapatnál idén nyáron talán az összeszokottság, valamint a stabilitás lehet a kulcs, mivel a kulcsemberek közül nem nagyon távoztak, viszont érkezetek páran. Érkezett viszont több játékos is, közülük talán Fatai lehet a nyerő, aki a belgáknál nem nagyon játszott, viszont az Astranál nagy formában játszott 2 éve. A csapatnak elég nagy a támadóereje, de a védelem is erősödött valamennyire Oros érkezésével. Az Astranál most edzőt sem cseréltek a nyáron, így Isaila vihette végig a felkészülést erre a szezonra. Ez sokat számíthat, főleg úgy, hogy a tavalyi szezon nagy részében is ő vezette a csapatot, és a Kupát is vele a padon nyerte meg a csapat. Az Astra tulajdonosa Románia egyik leggazdagabba, aki nagy álmokat dédelget a csapattal kapcsolatban. Az Astra csapatának idén a bajnoki címre is lehet esélye a Steaua meggyengülésével, és ezt a játékosok is tudják.

Annyira sok dolgot nem lehet az Astraról írni, lévén, hogy a csapatnál kevesebb változás történt a holtszezon során, és ez feltétlenül jót jelenthet a Duna parti csapat számára.

Mit érdemes a meccsre rakni? Kevés gólt, lévén, hogy egyik támadószekció sincs nagy formában. Amit érdemes megpróbálni az az, hogy az Astra meglepetést fog okozni. Elég nagy a fejetlenség a katonacsapatnál, ezt pedig kihasználhatja az Astra.

Bukaresti Steaua-Astra Gyurgyevó
Tipp: DNB2

Tét: 6 SF*
Odds:
 2

Várható nyeremény: 12 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár