MEGOSZTÁS

SÉRÜLTEK, ELTILTOTTAK

2016. február. 27

Premier League:

1. Stoke City – Aston Villa – 16:00

Stoke City: Cameron (v, 18 meccs/0 gól – kérdéses), Bardsley (v, 2/0 – kérdéses), Muniesa (v, 8/0), Wilson (v, 4/0), Given (k, 0/0), Adam (kp, 17/0), Glen Johnson (v, 25/0), Shawcross (v, 13/0).

Aston Villa: Jordan Ayew (cs, 19/5 – eltiltott), Amavi (v, 10/0), Grealish (kp, 12/1), Adama Traore (cs, 9/0), Sánchez (kp, 15/0), Kozak (cs, 4/0).

Két rossz formában lévő csapat meccse ez. Kettejük közül azonban legalább a Stoke nem áll kieső helyen, sőt, a tabella 10. helyét foglalják el, és nyugodtan várhatják a bajnokság hajráját. Közel sem ilyen rózsás a helyzet a vendég Aston Villanál, akik a sereghajtók, ráadásul tetemesnek mondható 8 pont a lemaradásuk a még bennmaradó Norwich mögött. Ilyen játékkal pedig amit eddig mutatott a birminghami csapat nem látom őket jól. A Liverpool elleni elmúlt fordulóban megalázó, 6-0-arányú vereséget szenvedtek el a Villa Parkban, ráadásul azon a meccsen még elvesztették házi gólkirályukat Jordan Ayewt is. A Stoke sincs nagy formában mint említettem, utolsó 5 meccsükből csak az utolsó sikerült megnyerniük, 3-1 a Bournemouth  otthonában. Jól jött ez a siker nekik, éppen időben mielőtt krízisről beszélhettünk volna. Hiányozni fog ugyanakkor ma tőlük elég sok fontos ember, főleg a védelemből, de úgy vélem, egy gólkirályát vesztett Villa ellen ma talán ez kisebb probléma, mint lenne az mások ellen. A tippem erre a meccsre hazai győzelem, úgy gondolom otthon legalább egy góllal jobb tud lenni a Stoke.

2. Southmapton – Chelsea – 16:00

Southampton: Wanyama (kp, 22/0 – eltiltott), Gardos (v, 0/0), Jay Rodriguez (cs, 8/0).

Chelsea: John Terry (v, 21/1), Pato (cs, 0/0), Zouma (v, 23/1), Falcao (cs, 9/1).

Ez a nap meccse ma a Premier Leagueben. A bajnokságban a Southampton van a legjobb formában, utolsó 6 meccsük közül 5-ször nyerni tudtak, de ami igazán megdöbbentő az a védelmi stabilitás amiről tanúbizonyságot tesznek, hisz ezen meccsek egyikén sem tudott eredményes lenni egyik ellenfelük sem. A Chelsea is kezd magára találni, és mióta Hiddink ül a padon veretlenek a bajnokságban. Persze a BL-ben kikaptak a PSG ellen 2-1-re, és örülhetnek hogy csak ennyi lett a vége, de ami a bajnoki szereplést illeti az úgy tűnik, kezd normalizálódni, persze így is nagyon messze vannak még az európai kupás helyektől. Mindenképp érdekes meccsre számítok, és gólokra mindkét kapuban. A Chelsea részéről Diego Costa, Willian és Pedro is nagyon elkapta a fonalat, de a hazaiaktól is igaz ez a kijelentés Longra, Tadicra, Manera vagy Pellere is. Meglátásom szerint jó meccset fogunk látni a két együttestől, a mindkét csapat rúg gólt jó fogadási opció lehet.

Primera Division

3. Real Madrid – Atletico Madrid – 16:00

Real Madrid: Pepe (v, 13/0), Marcelo (v, 21/2), Arbeloa (v, 3/0), Bale (kp, 15/13).

Atletico Madrid: Savic (v, 8/0), Tiago (kp, 13/1), Ferreira Carrasco (kp, 21/3).

A forduló meccse ez, mely mindkét fél drukkerei számára elmondható hogy sajnos csak a második helyről dönthet, az első hely ugyanis idén megközelíthetetlennek tűnik. Az Atletico egy 0-0-ás BL meccs után érkezik a PSV otthonában, mely eredménynek köszönhetően ők kerültek jó helyzetbe a visszavágót illetően. A Real számára az elkövetkező héten lesz csak BL meccs, de az AS Roma elleni hazai visszavágó már csak formalitásnak tűnik. A Real játszik otthon, és talán az is mellettük szól, hogy ők a hét közepén nem kellett meccseljenek, így talán Zidane játékosai frissebbek. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg hogy a bajnokságban a Real 5 meccse nem tudta legyőzni az Atleticot. Ma talán a csillagok állása is nekik kedvez egy kicsit, kihasználhatják a vendégek rosszabb fizikai állapotát amivel minden bizonnyal rendelkeznek, és ami a meccs vége felé kiüthet rajtuk. Meglátásom szerint jó tippnek tűnik a Real győzelem ezen a városi rangadón.

4. Sporting Gijon – Espanyol – 18:15

Sporting Gijon: Álvarez (kp, 17/0 – eltiltott), Espinosa (v, 16/1), N’Di (kp, 9/1).

Espanyol: Caicedo (cs, 22/6 – eltiltott), Arbilla (v, 7/0), Canas (kp, 11/0).

Egy ízig-vérig igazi kiesési derbi ez, egy olyan 6 pontos meccs. A Gijon a 16. 25 ponttal, az Espanyol pedig a 17. 24 ponttal, rögtön mögöttük pedig már ott loholnak a kieséstől menekülő többi csapatok. Az Espanyol az elmúlt körben megverte otthon 1-0-ra a Deportivot, ezzel pontot tettek egy 10 meccses nyeretlenségi sorozat végére, mely időszak alatt mindössze 2 pontot tudtak szerezni. A Gijon sem áll jól láthatjuk, de ők egy fokkal stabilabb teljesítménnyel büszkélkedhetnek, legalábbis ami az utóbbi időszakot illeti, ugyanis az utolsó 6 fordulóból csak egy meccset vesztettek el, azt is a Barcelona ellen. Otthon játszanak ma, ahol nem olyan könnyű legyőzni őket, ráadásul az Espanyoltól ma Caicedo révén legfontosabb gólvágójuk is hiányzik. Arra számítok, hogy a Gijon otthon tudja tartani a három pontot, az ő győzelmüket várom.

Serie A

5. Empoli – AS Roma – 18:00

Empoli: Tonelli (v, 22/2 – eltiltott), Saponara (kp, 22/5 – eltiltott), Costa (v, 15/0).

AS Roma Ucan (kp, 3/0), Capradossi (v, 0/0), Ponce (cs, 0/0), Gyömbér (v, 6/0), De Rossi (kp, 18/1).

Szép lassan kezd visszaesni az Empoli, pedig egy időben nagyon jól mentek, Mondjuk az eddigi teljesítményük már nagyjából elég ahhoz hogy ne essenek ki, és számukra ez a legfontosabb. A Roma Spalletti érkezése óta ismét magára talált, legutóbbi 5 bajnoki meccsüket zsinórban be tudták húzni, csak a BL-ben múlta őket felül a Real Madrid, de erre azért lehetett számítani. Ma is ők számítanak a meccs esélyesének, főleg figyelembe véve a jelen körülményeket, amelyek ugye a következők: ők jó formában vannak, az Empoli pedig 7 meccse nem képes nyerni, emellett Saponara és Tonelli személyében két roppant fontos játékosukat elvesztették mára. Az én tippem erre a meccsre vendég siker.

Bundesliga

6. Hamburg – Ingolstadt – 15:30

Hamburg: Götz (v, 0/0), Ekdal (kp, 8/0), Gregoritsch (cs, 18/3).

Ingolstadt: Suttner (vm 12/0 – kérdéses), Danilo (v, 1/0), Levels (v, 16/1), Morales (kp, 20/0).

Két a középmezőnyben helyet foglaló csapat meccs ez, viszont egyik csapat sem nyugodhat még meg, hisz a bajnokság vége még nagyon messze a harc pedig igen kemény. Felemásan kezdte az évet a Hamburg, két döntetlen, két vereség és egy győzelem szerepel a nevük mellett, de ugyanez a kijelentés igaz az Ingolstadtra is, akiknek a mérlegük 3 győzelem és 2 vereség. Ugyanakkor az Audi-gyáros csapat legutolsó 4 vendégszereplése során semmi érdemlegeset nem mutatott, rúgott gól nélkül vesztették el mindegyiket. Talán a Hamburg ennek a találkozónak az esélyese már csak a hazai pálya miatt is, de csak óvatosan velük, az Ingolstadt megmutatta a bajnokság elején azt hogy nagyon szívósan tudnak védekezni. A jó tipp itt talán a 2.5 gól alatt lehet, de a bátrabbak egy hazai győzelemmel is bepróbálkozhatnak.

Ligue 1

7. Reims – Bordeaux – 20:00

Reims: Kyei (cs, 11/2), Bulot (kp, 15/1), Peuget (kp, 12/0), Turan (v, ), Weber (v, 15/1), Tacalfred (v, 14/0), Oniangue (kp, 21/2), Placide (k, 18/0), Siebatcheu (cs, 21/3).

Bordeaux: Carrasso (k, 20/0), Gajic (kp, 8/1), Maulun (kp, 1/1), Maurice-Belay (kp, 18/1), Pallois (v, 13/0), Plasil (kp, 20/3), Sertic (kp, 1/0), Debuchy (v, 4/0), Diabate (cs, 15/6).

Látható hogy rengeteg a hiányzó mind a két csapatból, ez pedig komolyan befolyásolhatja mindkét fél játékát. Kettejük közül talán a Bordeaux van egy árnyalattal jobb formában, de hát sajnos ők is elvesztették ismét gólkirályukat Diabatet, ez pedig óriási probléma lehet Willy Sagnol mester számára. Ma egy olyan Reims otthonába látogatnak, akiket komolyan megérintette a kiesés szele, az a szerencséjük csak, hogy idén mindössze az utolsó kettő esik ki, ettől pedig 7 pontnyi távolságra vannak. A Reims utolsó két meccsét elvesztette, míg a Bordeaux ezalatt veretlen tudott maradni. Ugyanakkor a Bordeaux táborában már nagyon rég óta ilyen hosszú a sérültek listája, és így is úgy ahogy boldogulni tudtak, míg a hazaiak játéka sokat szenved a fontos emberek hiánya miatt. Az X2 szerintem jó tipp lehet mára, nem hiszem hogy a Bordeaux elveszti ezt a meccset a sok probléma ellenére.

k – kapus, v – védő, kp – középpályás, cs – csatár