MEGOSZTÁS

Gent – Shkendija

Európa Liga play-off, 1. mérkőzés

2016. augusztus. 18 – 20:30, GHELAMCO-Arena

A Gent, az ex belga bajnok a nagy-nagy favoritja ennek az Európa Liga play-off párharcnak, melyen a macedón Shkendija az ellenfelük. A hazai pályán kezdő Gent, aki az előző körben is otthon 5-0-ra verte a román Viitorult megpróbálja majd ezt is lerendezni rögtön az első forduló után, nem szeretnének semmilyen meglepetést.

A belgák 5-0-ás összesítéssel jutottak tovább  Viitorul ellen az előző fordulóban, mondhatni tehát hogy probléma nélkül. A Gent a tavalyi BL kiírás nagy meglepetése volt, hisz tovább tudtak jutni a csoportkörből, és nem gondolom, hogy egy tőle sokkal gyengébb ellenféllel szemben, mint a macedón Shkendija komoly problémákba ütköznének. Eddig veretlenek mind az EL-ben, mind a bajnokságban, viszont az előző körhöz képest mostanra annyi változott, hogy házi gólkirályuk Depoitre elhagyta őket és a Portóhoz írt alá. De ezzel együtt ez nem kellene befolyásolja a párharc kimenetelét.

A Shkendija fennállásának során ötödik alkalommal vesz részt európai kupasorozat selejtezőjében. Az idei év viszont különbözik az eddigiektől, hisz eddig mind kiestek az első párharcot követően, most viszont sikerült bejutniuk a play-offba, annak ellenére, hogy az első selejtezőkörből indultak. Anélkül hogy nagy nevek lennének a keretükben sikerült kiejteniük a lengyel MKSCracoviat, a Neftci Bakut és a Mlada Boleslavot is. A bajnokságban viszont az utolsó fordulóban komolyan ki lettek oktatva, 3-0-ás vereséget szenvedtek a Vardar Szkopje ellen.

Az eddigi európai kupaszerepléseik során a Shkendija 7 idegenbeli meccséből csak két alkalommal tudott gólt szerezni, 2012-ben a Portadown, és idén az MKS Cracovia ellen. Nem tudtak Azerbajdzsánban és Csehországban sem betalálni, ilyen körülmények között pedig egy olyan klasszisokkal jobb ellenféllel szemben mint a Gent esélyt sem adok nekik, még arra sem hogy a becsületgólt megszerezzék. A tippem az lesz, hogy a macedónok nem fognak gólt szerezni ma este Belgiumban.

Tipp: Vengécsapat góljainak száma – 0 (Eseményszám: 24311) – 01

Szorzó: 1,65

Tipperősség: 9/10