MEGOSZTÁS
flags of Spain and Turkey painted on cracked wall

Spanyolország-Törökország
EURO2016 D-csoport
2016.06.17. 21:00

A pénteki nap esti meccsén a spanyolok a törökökkel találkoznak majd.

A török csapat az első körben vereséget szenvedett, köszönhetően Modricnak, aki a 16oson kívülről eresztett meg egy lövést, ami be is akadt. 0 ponttal állnak tehát az első kör után, és most is egy olyan csapattal találkoznak, amely nem feltétlenül gyengébb, mint ők, sőt. A törökök az esélytelenek nyugalmával készülhetnek erre a találkozóra, amelyen pontot kellene szerezzenek ahhoz, hogy az utolsó körben maradjon esélyük arra, hogy továbbjussanak.
A félholdasoknál ott lesz a pályán a csapat sztárja, Arda Turan is, akitől nagyon sokat várnak, és aki nagyon jól ismeri a spanyol csapat játékosait, mivel a Barcelonaban játszik. Ez sokat segíthetett azért a felkészülésekben is, ami talán valamennyi előnyt adhat majd nekik ezen a találkozón. A kérdés az, hogy mennyire tudnak majd ezzel élni. A csehek megmutatták azt, hogy jó védelemmel zavarba lehet hozni a spanyolokat, viszont kérdés az, hogy mennyire fér bele Turanéknak az, ha megpróbálják kibekkelni a 90 percet, mert a 2010es VB győztese simán le tudna csapni rájuk így.

A címvédő az első meccsen szenvedett rendesen Csehország ellen, viszont egy kései gólnak köszönhetően be tudták húzni a 3 pontot. Ez nagyon fontos lehet számukra, mivel egyértelmű céljuk az, hogy az 1.helyen fejezzék be a csoportkört, hogy aztán valamivel könnyebb ellenfelet kapjanak majd. Erre minden esélyük megvan, bár ezen az EB-n is látszik az, hogy egyre kiegyenlítettebbek az erőviszonyok, és egy kissebb csapat bármikor meglephet valakit, legyen az bármennyire favorit. A La Roja esélyes a címvédésre, bár bőven van ellenfele, akit ezért le kellene, hogy győzzön. Az első találkozón kijött viszont az, hogy zavarba hozhatóak akkor, ha az ellenfél beáll ellenük védekezni, mivel akkor sokkal inkább beszűkül a lehetőségek listája.
Del Bosque 5 támadót hozott, viszont közülük egy se tűnik feltétlenül olyan keménynek, hogy a semmiből egyszer csak megrázza magát, és ez köszönhető annak is, hogy nincsen feltétlenül tapasztalata a válogatottban. Pedro több, mint 50 meccset játszott már, viszont ő meg elég pocsék szezont tudhat maga mögött. Morata nagy szezont futott, de ő csak 9 meccsnél tart, míg Nolito és az amúgy tapasztalt Aduriz szintén 10 meccsnél kevesebbet játszott címeres mezben.

Mit érdemes ettől a meccstől várni? Remélem, hogy aktív focit, viszont az eddigi meccsekből kiindulva nem fogunk egy 3 gólos félidőt kapni. A csehek is beálltak a spanyolok ellen, és ezt várom a törököktől is. Ennek ellenére szűk spanyol sikert várok.

Tipp: H

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 8/10