MEGOSZTÁS

Stoke City – Manchester City

Premier League

szombat, 13:30

Elemzés: A két csapat egymás elleni eredményeit tekintve egész jól teljesít a Stoke City, ugyanis a legutolsó négy találkozóból képesek voltak kétszer is diadalmaskodni. Legutóbb viszont a kék mezes csapat nyert még áprilisban egy 4-0-ra végződött megmérettetés alkalmával hazai környezetben.

Amikor a sorolás elkészült a Stoke úgy gondolhatott a bajnokságra, hogy remek esélyeik vannak a pontszerzésekre az idény elején.
Ezen kívül Hughes célul tűzte ki a kilencedik helynél való előrébb végzést, ugyanis a legutóbbi három szezonban mindig ott fejezték be a ligát.
A legutóbbi találkozójukon egy döntetlent értek el, ami nem tekinthető rossz eredménynek még annak tudatában sem, hogy Joe Allen, Ramadan Sobhi és Ryan Sweeney is csatlakozott a klubhoz a nyár folyamán.

A Manchester City leigazolta a világ egyik legjobb edzőjét Pep Guardiola személyében, ráadásul egész jól is igazoltak. Bár a középpályára nem érkezett annyi friss ember, mint előre gondolni lehetett, a nyitóforduló alapján úgy tűnik, mégis elég lehet a rendelkezésre álló minőség.
Ezenfelül a BL-selejtezőben is könnyedén nyertek a Steaua ellen, így a kérdés már csak az, hogy meddig tart a jó forma.
Minden sorozatot figyelembe véve két győzelemmel nyitottak, ami szép eredménynek mondható.

A hazaiak kezdőjében nem várható meglepetés, Hughes a legerősebb csapatát küldheti a pályára, ugyanis senki sem sérült.
A vendég együttesnél sem kell aggódni, de várhatóan ismét Caballero fog Hart helyett védeni, aki egyre inkább kegyvesztett lesz. Egyre több lap szerint a csapathoz érkezhet Bravo, a Barcelona kapusa, aki az angolt lenne hivatott pótolni.

Összegezve egy jó találkozóra van kilátás, ahol két relatíve attraktív csapat méri össze erejét – ugyanis a Stoke már korántsem a klasszikus angol focit játssza. A kulcs a középpálya telítettsége lesz, ahol Guardiola személyének köszönhetően a Manchester City kerülhet fölénybe. Erre valószínűleg a meccs második feléig várni kell, hogy a piros-fehérek koncentrációja csökkenjen, aminek következtében kevés gólos manchesteri sikerre számíthatunk.

Tipp: Manchester City győzelem – V (sorszám: 17393)

Szorzó: 1,55

Tipperősség: 9/10

 

írta: #‎Petzein