MEGOSZTÁS

Harmadik játéknapjához ért a 2014-es férfi vízilabda Európa-bajnokság. A szerb és a magyar csapat is megnyerte első két találkozóját, szóval amelyik csapat itt ma nyer, nagyot lép a csoportelsőség felé.

Magyarország – Szerbia

Vízilabda EB – csoportkör

A tornán két db. hatfős csoportban zajlanak a meccsek, a két csoportelső pedig automatikusan az elődöntőbe jut. Megéri tehát az élen zárni, de a második és harmadik hely is továbbjutást ér.

Szerbia és a hazai pályán játszó Magyarország válogatottja is úgy gondolkodik, hogy megnyeri a csoportot. A szerbek 16-5-re verték Franciaországot, majd 12-7-re a németeket. Mindkét találkozó rendkívül sima volt, Nikicék csak szórakoztak a vízben. Érezni lehetett a szerbeken, hogy képtelenek felpörögni, és csak azt várják, hogy legyenek túl ezen a két találkozón. Csak Savic mester izgult a parton, de nem nagyon volt miért.

A magyar válogatott is nyerte első két meccsét, de a spanyolok és a franciák ellen is döcögött a játék. Főleg a franciák elleni meccs volt csalódás, a harmadik negyedet kivéve igazán tragikus volt a csapat teljesítménye. Gálára számítottunk, igazi gólzáporra, ezzel szemben csak szenvedtek a srácok. Ha nincs az a jó harmadik harmad, amit 5-1-re nyertek Vargáék, még a vége is izgulós lett volna. Továbbá aggasztó jel, hogy hazai pályán sem kaptunk hazai pályás fújást, a jövőre nézve nem túl előjel.

Szerbia sosem volt a kedvenc ellenfelünk. Kellemetlen stílusban játszanak, bár ami azt illeti, a magyar fiúkat sem kell félteni. Mióta Benedek Tibor irányítja a válogatottat, ötször játszottunk a szerbek ellen, és csak egyszer tudtunk nyerni.

Most elvileg a hazai pálya segíthetne, de egyrészt egyik-másik spori űz abból, hogy véletlenül se fújja a hazai pályát, másrészt tegnap a csajok meccsén is láthattuk, hogy a nagyszámú közönség gátja is lehet a jó teljesítménynek.

Aztán itt van a két csapat eddigi két meccse. A szerbek tényleg csak lubickoltak, míg nekünk voltak nehéz pillanataink. Főleg a franciák elleni találkozó volt gyenge, gála helyett szenvedés lett belőle.

A szerbek egyébként a lejátszott nyolc negyedükből mind a nyolcat megnyerték, míg mi csak négyet. A spanyol és a francia válogatott is csinált ellenük két ikszes negyedet, szóval bármennyire is szorítunk majd a srácoknak, picit erősebbnek tűnik a szerb együttes. Nikic, Filipovic, Cuk, Gocic és a többiek sajnos rendkívül erősnek tűnnek. Ráadásul az is aggasztó, hogy a magyar csapat az emberelőnyös szituációkat sem játszotta igazán jól, márpedig ma főleg emberelőnyben, nem lenne szabad hibázni!

Szerbia – Magyarország
Tipp:
Szerbia
Tét: 5 SF*
Odds:
1,72

Várható nyeremény: 8.6 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár