MEGOSZTÁS

ATP Indian Wells Masters
Ivan Dodig(79) – Alexander Zverev(58)
2016.03.11. 20:00

A Grand Slamek után lehetséges legnívosabb ATP 1000-es versenyt rendeznek India Wellsben. Mai első mérkőzésünkön a rutinos róka Dodig csap össze az egyik legígéretesebb fiatal titánnal Zverev személyében.

Zverev nemcsak a német tenisz legnagyobb tehetsége, de a következő 15 év legmeghatározóbb alakja lehet. Játéka már most is jó lehetne egy top20as helyezésre, sőt jobbra is ha megnézzük Berdych ellen mit játszott 2x is. Ugyanakkor fiatal kora miatt főleg, de fejben még kevés ahhoz a szinthez. Nem tudja még egy egész mérkőzésen keresztül fenntartani a maximális koncentrációját, Berdychtől is ezért szenvedett vereséget döntő szettben. Nagyon jó adogató és jó, erős tenyeressel rendelkezik. Szervái átlagosan 205 km/h körüliek, de gyakran kalandozik 220 km/h körül is, ugyanakkor rizikós adogató. Sokszor túlerőlteti második adogatását, ezért több kettős hibával dolgozik, mint ami elvárható lenne, tekintve hogy második adogatása is 180 km/h körüli. Nagyon sok pontot szerez első adogatásai után, főleg a nem kiváló fogadók ellen.

Berdych ellen nagyon jól játszott
Berdych ellen nagyon jól játszott

Dodig képviseli a rutint ezen a mérkőzésen, ugyanakkor a tehetségbeli különbséget ez a rutin most nem lesz képes eltűntetni. Zverevhez hasonlóan jó adogató, nem annyira gyorsak a szervái, mint a fiatal németnek, de okosabban, pontosabban szervál és az erős „izom” adogatásai mellett használ még vágott és kickes szervákat is második adogatásnál, amit a német ritkán vesz elő. Fonákja nem épp ez erőssége, azon az oldalon támadható, valamint nem is az a nagyon jó mozgó. Akik szélesen, nagy szögekkel játszanak, könnyen ki tudják mozgatni és hamar befejezni a pontot ellene mivel nem ér oda a pályán.

Nem számítok sima mérkőzésre mivel 2 remek adogatóról van szó, könnyen elképzelhető, hogy 3 szettes összecsapás lesz a meccsből, valamint elég valószínűnek tartom a tie break lehetőségét is a mérkőzésen. Ám végezetül szerintem a tehetség le fogja győzni a rutint, ezen a mérkőzésen nem lehet gond Zverev fejével, a hasonló meccseket hozni szokta.

Tipp: 2

Szorzó: 1,53

Tipperősség: 8/10