MEGOSZTÁS

Konyaspor – Kasimpasa

Török bajnokság – 32. forduló

2016. május. 9 – 19:00

A török pontvadászat is a végéhez közeledik, már csak két forduló van a main kívül, de még sok kérdés nyitott. Nem tudni még, hogy ki lesz a bajnok, azt sem, hogy ki esik ki és ki marad benn, de még az európai kupahelyekért is folyik a harc. A szezon végi stressztől viszont mentes lehet a Konyaspor, akik magabiztosan állnak a 3. helyen, és ellefelük a Kasimpasa is, akik a 8. pozíciót foglalják el. Igazán harcolni tehát egyik félnek sem kell, felszabadultan játszhatnak, és meggyőződésem szerint így is fognak tenni.

Legutolsó 4 meccséből 3-at elvesztett a Konyaspor, igaz, abból kettőt a Fenerbahce ellen, akik kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel ejtették ki őket a Török Kupa elődöntőjében. De úgy gondolom, ez még belefér egy teljesen más kaliberű ellenféllel szemben, egy olyan ellen, akik a bajnoki címért is harcban vannak. Hazai pályán viszont idén kifogástalanul szerepelt a Konyaspor. Mindössze egy meccset vesztettek el, 1-4 a Galatasaray ellen, emellett viszont szerepel nem kevesebb, mint 10 győzelem, és 4 döntetlen. Nagyon jók tehát otthon, és úgy vélem, ezt ma is meg fogják mutatni a Kasimpasa ellen, egy teljesen tét nélküli meccsen, ugyanis eredménytől függetlenül a 3. hely már megvan, feljebb pedig semmiképp sem kapaszkodhatnak. Nincs egy kimondott gólszerzője a csapatnak, viszont nagyon sokan vannak a potenciális gólszerzők, ezért is lehetnek veszélyesek, hisz az ellenfelek nem tudják sokszor kire is érdemes a leginkább figyelniük. Eredményes lehet ma Holmen (27 meccs/4) gól, Razak Traoré (27/5), Meha (23/4), Bajic (29/5), Rangelov (26/4) és Sahiner (30/3) is, de persze ők csak a legveszélyesebb játékosok, benne van a pakilban hogy más is betalál. Látható hogy nagyon sokan szereztek gólokat, ezért mondtam azt, hogy nem tudni pontosan kire is érdemes figyelni.  Konkrét hiányzó nincs egy sem ma, egyedül a védő Vukovic (30/4) és az albán középpályás Meha (23/4) szereplése kérdéses, de nagy az esély arra, hogy mindketten a pályán lehetnek.

A 8. helyen álló Kasimpasa is főleg hazai pályás csapat, ott szerepel jól. Idegenben viszont ugyanez nem mondható el róluk, főleg nem az utóbbi időszakban. Az utóbbi 6 vendégszereplésük közül ugyanis 5 alkalommal üres kézzel kellett hazatérjenek, ez pedig nem túl jó előjel a mai találkozóra nézve. Tavaly és az idén is megverték otthon a Konyasport, de mint említettem, most idegenben kell szerepeljenek, ahol nem túl fényes mutatóval rendelkeznek. Rájuk nem igaz az a mondás ami a Konyasporra, hogy nincs egy kimondott gólvágójuk, ugyanis a svájci Derdiyok (28/11) személyében a bajnokság egyk legveszélyesebb játékosát köszönthetjük. De mellette még az argentin Scarione (25/7), vagy Del Valle (30/4) is a potenciális gólszerzők táborát erősítik. Ők sincs már miért harcoljanak, legfeljebb csak a 6. helyre érhetnek fel, ez tűnik még reális célnak, viszont ezzel is ugyanott vannak mint a jelenlegi 8. hellyel, egyik sem ér európai kupás szereplést. Persze ez nem jelenti azt hogy ma visszafogotabban akarnának szerepelni, miért is tennének? Kihasználják még azt a kevés időt ami hátra van a bajnokságból, és bizonyítani akar mindenki hogy jövőre is helye van a keretben.

Úgy gondolom, hogy egy szép, nyitott meccsre fog sor kerülni ma este a két együttes között. Annak ellenére, hogy tét nélküli a találkozó mindkét csapat keresni fogja a győzelmet, éppen ez a tét nélküliség sarkalhatja őket erre. Nincs mit veszítsen egyik fél sem, így bátran játszhatnak. Mégis úgy gondolom, hogy a tabella 3. helyét elfoglaló Konyaspor otthon fogja tudni tartani a három pontot egy olyan Kasimpasa ellen, akik idegenben nem villogtak az utóbbi időszakban. A tipp hazai győzelem.

Tipp: Hazai (Tippmix eseményszám: 28181) – H

Szorzó: 1,95

Tipperősség: 7/10