MEGOSZTÁS

WTA Indian Wells
Nicole Gibbs(95) – Madison Keys(24)
2016.03.12. 00:30

Amerikai házi meccset rendeznek az India Wells-i torna első fordulójában, ahol a Nicole Gibbs és Madison Keys feszül egymásnak. Két fiatal amerikairól beszélünk akik, hazai pályán várhatóan jó kis showt fognak a közönségnek biztosítani.

Gibbs az idősebb kettejük közül „már” 23 éves, ugyanakkor ő a kevésbé tehetséges játékos is. Közepes szervával rendelkezik, ezért többnyire a saját adogatásiért is harcolnia kell. Második szervája nagyon gyenge és nagyon támadható, egy erős tenyeressel rendelkező játékosnak csemege az ilyen adogatás. Gibbs többnyire Challengereken indul, viszonylagos sikerrel, nagyobb tornákon selejtezőkön általában átjut, de a második fordulónál tovább eddig még csak egyszer jutott. Nem igazán lehet kiemelni vele kapcsolatban semmit, a játék minden tekintetében egy átlagos játékosnak mondható. Két éve 21 évesen ugrott egy nagyon és fejlődött, 200on kívülről bejött a legjobb 100ba a ranglistán, de azóta meg is ragadt ott és a játéka sem sok fejlődést mutat.

Madison jó génekkel és brutális erővel megáldott fiatal hölgy. 21 éves kora ellenére már 3-4 éve ott van közvetlen a legjobbak mögött. Nagyon jó tenyeressel és adogatással rendelkezik és jól is mozog a pályán. Szervái átlagosan 170-175 km/h körüliek, ugyanakkor néha elcsípik még a 200at is ami a nőknél igen ritka. Sokan hasonlítják egy fiatal Serena Williamshez, tehetsége alapján van is rá indok, ugyanakkor mentálisan még a közelében sincs. Tulajdonképpen ez az indok arra is, hogy a tehetsége ellenére miért nincs még a top5ben a ranglistán. Nagyon hiányzik a kiegyensúlyozottság a játékából, legalábbis eddig hiányzott. Azonban az Australian Openen, talán élete eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta egészen a sérüléséig, ami végül a vesztét is okozta. De ennyire összeszedetten még nem lehetett játszani, mint az Australian Openen.

keys
Nagyon jól játszott Ausztráliában

Ugyan Gibbs jó formában van, de nincs egy lapon a két játékos tudás terén, az egyetlen kérdés a mérkőzéssel kapcsolatban az az, hogy Madisonnak teljesen sikerült e felépülnie a sérüléséből. Emiatt adtak az irodák is magasabb oddszot a várhatónál. A hírek alapján Keys sérülése teljesen rendbejött, sőt már játszhatott volna 2 hete is, de mindenképp erre a versenyre szerettek volna koncentrálni. Ezek alapján én egy esélyesnek gondolom a mérkőzést, mivel azonban az amerikai házi rangadókkal nem árt vigyázni ezért csak a nyertesre fogadunk nem pedig szettre. Véleményem szerint Madison a torna egyik sötét lova.

Tipp: 2

Szorzó: 1,53

Tipperősség: 8/10