MEGOSZTÁS

Egy meccsekben sűrű hétköz után eljött a hétvége így ismét válogathatunk a hét legnagyobb hazai bajnoki meccseiből. A totó 10. hetének 2. fordulójában ismét a német valamint az olasz meccsekből szemezgethetünk, de nem maradnak ki nagy szerencsénkre Anglia legnagyobb találkozói sem a mixből. A csapatok nagytöbbsége nem volt érdekelt az elmúlt héten, így viszonylag kipihenten várhatják a hétvégi találkozókat, azok viszont akik játszottak meg kell küzdjenek a fáradtsággal és újabb erőtartalékokhoz kell nyúlni. Lássuk tehát miből válogatunk.

 

Totó

10. játékhét, 2. forduló

1. Bayern München – Hoffenheim (Bundesliga)

A Bayern München-nek okvetlenül szüksége van a győzelemre, ha még reménykednek a bajnoki címben. Azonban nem biztos, hogy ez fog járni feltétlenül a bajorok fejében az elkövetkező napokban, hiszen a Bázelt fogadják kedden hazai pályán a BL visszavágóján és minimum 2 góllal kéne verniük a svájci csapatot, ha tovább szeretnének lépni. A bajnokságban már 7 pontra dúzzadt a hátrányuk a Dortmund-al szemben, ez nem is meglepő hiszen utolsó 3 bajnokijukból csupán egyet nyertek. Otthon azonban meghbízhatóan hozzák a pontokat, 12 hazai bajnokiból 10-et nyertek, utolsó 5 összecsapáson az Allianz Arena-ban 13 gólt lőttek és csak 1-et kaptak. A Hoffenheim Markus Babbel irányítása alatt még veretlen, igaz 4 találkozóból 3-at ikszeltek, de szereztek egy nagyon értékes győzelmet a Wolfsburg otthonában. Az őszi találkozó 0-0 volt, azonban az elmúlt évek alapján a Bayern rendszeresen veri a Hoffenheim-ot otthon, most is erre számítunk, ha nem is 4-0-ra mint tavaly, de egy 1-2 gólos győzelem az várható.

Sportfogadástippek tippje: 1

 

2. Mainz – Nürnberg (Bundesliga)

A 12. Helyen lévő Mainz fogadja a 9. Nürnberg-et szombat délután a Bundesliga-ban. Várhatóan sok gól fog születni, de nehéz megmondani ki az esélyesebb a győzelemre. A Mainz-nak a múlt hétvégén egy zsinórban 5 meccses veretlenségi sorozat szakadt meg miután a Dortmund pályájára látogattak. Otthon azonban továbbra is remekelnek, hiszen október óta nem találtak legyőzőre. A Nürnberg rosszul kezdte a szezont azonban az elmúlt hetekben nekik is sikerült pár pozitív eredményt egymáshoz kötni, 4 bajnoki óta veretlenek, idegenből is pontokat sikerült lopni a Werder ellen például. Múlt hétvégén még nagyobb skalpot sikerült begyűjteni a Gladbach személyében, kiket 1-0-ra vertek. Minden jel egy X-re utal, és ha azt vesszük figyelembe, hogy utolsó két direkt összecsapásuk is az volt akkor megerősítést nyerhetünk, hogy jó a tippünk.

Sportfogadástippek tippje: X

 

3. Mönchengladbach – Freiburg (Bundesliga)

A Mönchengladbach remek szezonjáról már ezerszer volt szó, azonban úgy látszik, hogy kifogyófélben van a hazaiak lendülete, hiszen utolsó két bajnokijukon csak 1 pontot szereztek, döntetlen otthon a Hamburg-al és vereség az előbb említett Nürnberg-től. Reus és társai azonban még így is a dobogó legalsó fokát foglalják el a tabellán, 3. helyen állnak, 1 pontra a második Bayern-től. Otthon pedig veretlenek idén, kétlem, hogy a kieséssel küszködő Freiburg lenne az első ki megszakítaná ezt a remek szériát. A vendégek szonban újraéledés enyhe jeleit adják az elmúlt hetekben, gondolok itt legfőképp a múlt heti Schalke elleni győzelemre, vagy az azt megelőző Bayern elleni X-re. Idegenből azonban nem akarnak jönni a pontok, utolsó 4 vendégszereplésük 4 vereséggel végződött. Ősszel azonban nagy meglepetésre a Freiburg tudott győzni, így nem szabad leírni a vendégeket, kik végre elmozdultak az utolsó helyről a bajnokságban. Tavaly a Gladbach azonban legyőzte a Freiburgot otthon, mikor a kiesés fenyegette őket, ennél pedig jóval jobban idén. Szerintem összekapják magukat a gladbachiak és győzni fognak.

Sportfogadástippek tippje: 1

 

4. Wolfsburg – Leverkusen (Bundesliga)

A Wolfsburg a német bajnokság legrosszabb csapata idegenben, otthon azonban sokkal jobban teljesítenek, 12 meccsből 7 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. Ugyanakkor az egyik ilyen vereség pont a legutóbbi hazai meccsen született a Hoffenheim ellen. Javítottak valamelyest a múlt hétvégén a Lautern otthonában egy 0-0-val, így jelenleg biztonságban érezhetik magukat a tabella 11. helyén. A Leverkusen ennél sokkal jobban áll, 5. helyen várják a Wolsburg elleni találkozót és jó eredményeik következtében már csak 4 pontra vannak a BL-t jelentő 4. helytől. Nem tudunk azonban szónélkül elmenni a szerdai Barcelona elleni teljesítményük felett. Nem is számított tőlük senki sem csodát, de arra sem számított senki, hogy 7 gólt fognak kapni a katalánoktól (pont annyit amennyit kaptak eddig 2012-ben összesen a bajnokságban). Egy ilyen hatalmas vereség nagyon demoralizálhat egy csapatot, ezért nem lenne csoda, hogy a zsinórban szerzett 3 bajnoki győzelmi széria megszakadna. Igaz, hogy utolsó 5 direkt meccsükön minden alkalommal a Leverkusen nyert, most mégis a Barcelona ellen történtek után a Wolfsburg-ot esélyesebbnek látom a győzelemre.

Sportfogadástippek tippje: 1X

 

5. Augsburg – Dortmund (Bundesliga)

A Dortmund már hetek óta magasabb fokozatba kapcsolt, így jelenlegi formájukból és játékukból kiindulva utolérhetetlennek tűnnek a bajnokságban. 2012-ben 7-ből 7 győzelem, 17-4 gólaránnyal. Jürgen Klopp csapata így 7 pontos előnyt kovácsolokt ki maguknak a tabella élén. Idegenből is magabiztosan hozzák a pontokat, hiszen szeptember óta nem kaptak ki vendégként, utolsó 9 meccsükből idegenben 7-et megnyertek és kettőt döntetlenre játszottak. Az Augsburg-ot ősszel lemosták a pályáról 4-0-ra, így egyértelműen a Dortmund a mérkőzés esélyese. Az Augsburg azonban nem adja fel olyan könnyen a harcot a bentmaradásért, hiszen legutóbbi 6 találkozójukból csak egyszer veszítettek, otthon november óta veretlenek és olyanok ellen szereztek értékes pontokat, mint a Mönchengladbach, Wolfsburg vagy a Nürnberg. Nem is olyan egyértelmű a Dortmund győzelem így, nemde? Szerintem is apróbb meglepetésnek lehetünk szemtanúi. Kételkedek abban, hogy egy győzelemre futna a hazaiaktól, de egy X egyáltalán nem elképzelhetetlen.

Sportfogadástippek tippje: X

 

6. Werder Bremen – Hannover (Bundesliga)

Két európai focira pályázó csapat összecsapása ez, hiszen szomszédok a tabellán, a Werder hatodik, míg a Hannover a hetedik a Bundesliga-ban, csupán egy pont különbségre vannak egymástól, és mivel a hatodik hely az egyetlen mely EL-be visz ezért nagy küzdelem várható a két csapat között. Összevissza játszik mindkét csapat, a Werder talán még rosszabb formában is van, a Hannover pedig idegenben gyengélkedik. A Bréma otthon utolsó 3 találkozójából csak 2 pontot szerzett, legutóbb pedig a Nürnberg mind a három ponttal távozott északról. A Hannover fáradtan érkezik majd a találkozóra, hiszen csütörtökön az EL-ben voltak érdekeltek és egy értékes 2-2-vel távoztak Belgiumból a Standard ellen. Akárhogy is elmélkedek, ezen a találkozón is minden a döntetlenre utal, ezért megkockáztatom, hogy a harc az Európa Ligáért nem fog egyáltalán eldőlni.

Sportfogadástippek tippje: X

 

7. Schalke 04 – Hamburg (Bundesliga)

A Schalke szintén érdekelt volt az Európa Ligában, azonban nem voltak oly sikeresek, mint az előbb említett Hannover, hiszen vereséggel távoztak Hollandiából, a Twente utáni összecsapást követően. A bajnokságban sem rózsásabb a helyzet, hiszen két vereség a mérleg a legutóbbi 2 összecsapásból, sőt ezeket megelőzően a Plzen ellen is alaposan megszenvedtek az EL előző körében. Múlt héten a sereghajtótól is kikaptak, így lassan megszólaltathatják a vészharangokat Gelsenkirchenben. A Hamburg idén arról lett híres, hogy idegenből több pontot szerzett, mint otthon, ezért a Schalke-val pont jókor találkoznak, hisz ezek egyértelműen rossz passzban vannak. A HSV idegenből 27 pontjából 16-ot szerzett és idegenben szeptember óta veretlenek. Ezért azt gondolom, hogy egy kisebb meglepetés születhet, a Hamburg mindhárom ponttal távozhat a Schalke otthonából.

Sportfogadástippek tippje: 2

 

8. Sunderland – Liverpool (Premier League)

Érdekes összecsapás vár reánk Angliában, hiszen a Sunderland fogadja a Liverpool-t hazai pályán a Premier League-ben. A hazai fekete macskák Martin O’Neill vezénylete alatt ki lehet mondani, hogy újjá születtek, vagy legalábbis megtalálták a jó utat, hiszen mikor az észak-ír szakember átvette az irányítást akkor a csapat a kiesés szélén volt, most pedig a 12. helyen vannak, jókora távolságra a kiesési zónától. A kezdeti lendület azonban lelassulóban van, hiszen a Sunderland utolsó 3 bajnokijukon egyszer sem tudott győzni, igaz a múlt héten hatalmas küzdelem következtében értékes döntetlennel távoztak Newcastle-ből. Igaz nem kis veszteséggel, hiszen Sessegnon és Cattermole is piros lapot kaptak, így eltiltásukat fogják tölteni a Liverpool ellen. A Liverpool is inkább kupaszakértőkké transzformálódtak idén, a bajnokságban már 10 pontra vannak a negyedik helytől, sőt a Sunderland előtt is csak 5 pontra vannak, az 5 helyezés ellenére. Szerintem nagyon szoros összecsapás lesz, a Liverpool az ilyen meccsekből ritkán jön ki győztesen, most is a döntetlen a legvalószínűbb eredmény.

Sportfogadástippek tippje: X

 

9. Everton – Tottenham (Premier League)

Az Everton a bajnokság kiszámíthatlan csapata, hiszen bárkit képesek megverni, azonban bárkitől is képesek kikapni. Jelenleg a 13. helyen állnak, jellemzően kevés gólos meccseket játszanak. Kapott gólok szempontjából a negyedik legjobb csapat a két manchesteri gárda valamint a Liverpool mögött., lőtt gólok tekintetében azonban az utolsó előttiek, csak a Wigan lőtt kevesebbet. Azonban a Toffees utolsó 5 meccséből egyszer sem kapott ki, sőt otthon a City-t és a Chelsea-t is verték egy hónapon belül. A Tottenham azonban nincs túl jó passzban, Bale sérülése és Parker eltiltása megmutatta a hatását, hiszen a Manchester ellen a jó játék ellenére, nem koncentráltak eléggé hátul és 3 gólt is kaptak, azt megelőzően pedig 5-öt kaptak az Arsenal-tól. Szerintem itt is a két csapat kioltja majd egymást, egy döntetlent várok ettől a találkozótól.

Sportfogadástippek tippje: X

 

10. Palermo – Roma (Serie A)

Két rossz formában való csapat összecsapása lesz ez, hiszen múlt héten egy-egy demorizáló vereséget szenvedtek, a Palermo 0-4-re kapott ki hazai pályán a Milan-tól, míg a Roma a nagy fővárosi derbit veszítette el 2-1-re. A Palermo otthon jellemzően erős, ezért teljesen váratlanul jött a Milan elleni tragikus teljesítmény. A Roma nem találja a sikerhez vezető utat. Luis Enrique csapata egyszerűen nem tud két jó eredményt egymáshoz kapcsolni, két rosszat viszont igen, hiszen két hete 4-1-re kaptak az Atalanta-tól, múlt hétvégén pedig a Lazio-tól kaptak ki. Idegenben idén még nem nyertek, 4 próbálkozásból csak egy döntetlenre futotta. Nem számítok semmi jóra ettől a meccstől sem a rómaiaktól, így inkább eygy szicíliai győzelmet várok, szerintem csak csúnya félrelépés volt a múlt heti vereség. Ezt pedig a játékosok is be szeretnék bizonyítani.

Sportfogadástippek tippje: 1

 

11. Novara – Udinese (Serie A)

Az utolsó helyezett Novara fogadja hazai pályán a még BL-re is esélyes Udinese-t egy kevésbé kiegyensúéyozott játékerőket képviselő csapatok összecsapásán. A Novara a Cesena-val együtt egyszerűen nem Serie A színvonalat képvisel, így kiesésük elkerülhetetlen. Utolsó két bajnokijukon két vereség a mérleg, otthon nem nyertek november óta. Az Udinese ellen a csütörtöki EL meccs szólhat, ahol nagyon gyengén játszottak az Alkmaar ellen. Ezt megelőzően pedig az Atalanta elleni iksz sem volt meggyőző. Mégis van a két csapat között akkora különbség, hogy az Udinese hozni tudja majd ezt a meccset még akkor is ha épp nem a legjobb formában vannak.

Sportfogadástippek tippje: 2

 

12. Milan – Lecce (Serie A)

Emlékezetes összecsapás volt az őszi a két csapat között, aki emlékszik rá, félidőben 3-0-ra vezetett a Lecce, azonban Allegri örjöngése az öltözőben megtette a hatását, hiszen a végeredmény 4-3 lett a rossonero-nak. Kedden azonban majdnem ugyanez történt csak fordítva, hiszen 4-0-ás győzelem után az Arsenal ellen, a visszavágón már 0-3-as hátrányban voltak az első félidő végén. Azonban sikerült megőrízni ezt az egy gólos előnyt az összesítésben, így nem kerültek abba a szégyenbe, hogy egy négy gólos előnyt elszórakozzanak. Kérdéses azonban, hogy ez milyen morális hatással lesz a csapatra, lehet, hogy leblokkolja a bajnokesélyest, azonban szerintem a rutin meg Allegri moiváló erejének köszönhetően pont ellenkezőleg egy Milan gólparádét fogunk majd látni.

Sportfogadástippek tippje: 1

 

13. Genoa – Juventus (Serie A)

A Juventus továbbra is veretlen a bajnokságban, azonban a sok döntetlen miatt csak másodikak a Milan mögött a tabellán és ha komoly bajnokesélyesek akarnak lenni akkor be kell lőni azt a bizonyos gólt mely oly gyakran hiányzott a 3 ponthoz. Legutóbbi két bajnokijukon is ez volt a probléma, két 1-1 a Cheivo és a Bologna ellen. Nem ilyen eredményeket kell elérni egy bajnoknak. A Genoa azonban utolsó 5 bajnokijából 2 pontot szerzett, igaz e két pont az utolsó két meccsből jött, két darab 2-2 a Parma illetve a Lecce ellen. Gyanúsan sok az X mindkét csapat körül. Nem lennék meglepve ha a Juve ismét csak egy döntetlenre tudna játszani.

Sportfogadástippek tippje: X

 

+1. Lazio – Bologna (Serie A)

A Lazio a fővárosi derbi győzelem után feljött a tabella 3. helyére, így jelenleg a BL-be kerülnének ha véget érne most a szezon. Azonban még messze van a vég, a Bologna ellen pedig nem lesz könnyű dolguk. A Lazio utolsó 5 meccséből 3-at megnyert, igaz becsúszott egy csúnya 5-1-es vereség a Palermo ellen. Utolsó két bajnokin azonban két győzelem, így sikerült két pontos előnyt gyűjteni a negyedik Udinese ellen. Az ellenfél Bologna azonban remek formában van, nem rég még a kiesés szélén voltak, most pedig már 13.-ak, gyzőztek az Inter illetve a Fiorentina ellen is, a Juve ellen is sikerült egy döntetlent kijátszani. A Lazio azonban jobb csapat, így a hazai közönség előtt csak a győzelem lehet a cél.

Sportfogadástippek tippje: 1

 Sok sikert kívánunk mindenkinek a tótózáshoz!