MEGOSZTÁS

 

ATP Estoril 
17:25
Nicolas Almagro(71) – Nick Kyrgios(20)

Egy veterán csap össze a fiatal titánnal az Estoril-i salakos torna elődöntőjében, szoros, de ugyanakkor mégis egyértelmű mérkőzésre lehet számítani.

Almagro már régi motoros a szakmában, legjobb formájában a Top10et ostromolta, sőt 2011-ben 10. helyen zárta az évet. Azonban 2013-2014es súlyos térdsérülése után nem tud visszatérni régi formájához. Néha még megvillant valamit a régiből – Buenos Airesben a salakos torna döntőjéig menetelt Ferrert és Tsongát legyőzve -, de nem tudja fenntartani az előrelépéshez szükséges szintet, így már 3 éve ugyanazon a ranglista helyen tengeti napjait. Jó szervával rendelkezik és jó tenyeressel, tehát ezek nem változtak a régi időkből, azonban a mozgása már nem olyan dinamikus, mint volt és emiatt később ér oda labdákra vagy egyáltalán nem ér oda. A késések a pontosság rovására mennek, így erősebb ellenfelek ellen rengeteg hibával dolgozik és sima vereség a vége a mérkőzésnek.

Kyrgios idén úgy látszik meglépte azt a szintet, amit 2 évvel ezelőtti berobbanása óta vártak a rajongói. Kyrgios már nem csak a jövő nagy tehetsége, már idén bekerülhet akár a top10be, sőt véleményem szerint az év végét már a top 10ben zárja. Nagyon tehetséges játékos, minden esélye megvan, hogy a mostani nagyok utáni éra meghatározó alakja legyen. Mindene megvan ami csak kellhet a sikerhez, nagyon jó szervája van, piszok jó tenyerese, rendkívül jól fogad és borzasztóan jól is mozog. Az egyetlen probléma ami felróható neki és ami miatt nem sikerült az áttörés tavaly az a feje. Nagyon vagány/laza srác, szinte szétfolyik, de ezt a pályára is beviszi, sokszor flegmázik, ugyanakkor emiatt mer meghúzni olyan ütéseket, amit csak a nagyok szoktak. Azonban ha világelső és GS győztes akar lenni akkor fejben komolyodnia kell.
Idén borzasztóan meggyőzően szerepel és 1 mérkőzést leszámítva csak top 10es játékostól kapott ki. Hazai közönség előtt ugyan a vártnál könnyebben kapott ki Berdychtől, azonban nagyon összekapta magát és játszi könnyedséggel, esélyt sem hagyva másnak végigmasírozott a mezőnyön Marseillben. Majd Dubaiban is hasonlóan jól szerepelt és bár egy hátsérülés miatt fel kellett adnia a tornát, de így is az elődöntőig menetelt. Ugyan pályára lépett Indian Wellsben utána, de még mindig nem volt egészséges és első fordulós bukta lett belőle. Azonban 2 héttel később Miamiban már a régi Kyrgiost láthattuk, aki az elődöntőig ment és Nishikoritól kapott ki szoros meccsen. Így érkeztünk el a mostani tornához, ahol az első körben egy specialista ellen jutott tovább szoros meccsen, ugyanakkor a győzelem sosem forgott veszélyben. Majd Coricot simázta le tegnap 2 szettben.

Estorilban is dominál az ausztrál
Estorilban is dominál az ausztrál

Kyrgios véleményem szerint az egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, két tippem van a mérkőzésre: az első amihez nem fér kétség az a győzelme, azonban ahogy tegnap úgy ma is elég jó esély van arra, hogy 2 szettben lerendezi az ellenfelét.

Fő Tipp: 2(Kyrgios nyer)

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 9/10

Mellék Tipp: Pontos eredmény, Kyrgios 2-0

Szorzó: 2,10

Tipperősség: 7/10