MEGOSZTÁS

Championship 

Brighton – QPR
2016.04.19. 20:45

A Championship végéhez közeledve a Brighton az egyik legjobb formában lévő együttese a liga egyik döntetlen „mágus” csapatát fogadja hazai pályán a QPR személyében.

A Brighton az egyenes feljutást érő helyekért harcol a Burnley és Middlesbrough csapatával, a Burnleytől 2 pont , a Borotól pedig 4 pont választja el őket, de ez a forduló hatalmas lehetőség előttük, ugyanis a 2 „nagy” egymással játszik a minap. A Brighton az egyik legjobb hazai pályával rendelkezik a Championshipben 14-4-3-as mérleggel és 35-17es gólkülönbséggel. Az utolsó 8 hazai bajnokijukból 6-ot megnyertek és 2x remiztek. Borzasztóan jó formába lendültek az idény végére a brightoni srácok, köszönhetően elsősorban a kiváló védekezésüknek bár az elmúlt mérkőzéseken lőtt átlagosan 2 gól is hozzájárult a sikerhez. Hemed(40/16) személyében egy kifejezetten gólerős csatárral rendelkeznek, azonban a csapat jó játéka nem függ az ő személyétől. Egy rendkívül kiegyensúlyozott csapatról beszélünk, egy erős középpályával Murphy(34/6), Stephens(41/6) vagy éppen Knockaert(15/3) személyében, fürge és technikás csatárokkal. A Brighton elsősorban a gyors támadásépítésre alapozza a játékát, megszerzett labda után minél kevesebb passzból és minél gyorsabban próbálják eljuttatni a labdát az ellenfél kapuja elé. Ugyanakkor felállt védelem ellen sincsenek „meglőve”, ugyanis Hemed rendkívül jó fejjátékkal rendelkezik, továbbá a csapat rendkívül erős az egyérintős játékban így kényszerítőkkel könnyen helyzetbe hozzák a csatárokat. Nincs friss sérültje vagy eltiltottja a csapatnak, ugyanakkor várhatóan vádlisérülését letudva visszatér a kezdőbe Baldock(24/3) csatár posztra Hemed párjaként.

A brigthoni gólgyáros
A brigthoni gólgyáros

A QPR finoman szólva szebb napokat is megélt már, elég csak a tavalyi évig visszamenni amikor is Premier Leaguben szerepeltek, még ha nem is sok sikerrel. Idén elérte őket az a jelenség ami a legtöbb kieső csapatot elszokott, a keret nagy része kicserélődött a jobb játékosok nem akarták a másodosztályba is követni a csapatot és a nem megfelelő pótlásnak meg is lett az eredménye, egy közepes csapat. Idén Jimmy Floyd Hasselbaink személyében már a harmadik edzőjüket fogyasztják, de egyik edzőváltás se rázta fel a csapatot a középszerűségből. Valamint minden edző más játékosokat preferált, ami elég érdekes meccsszámokhoz vezet a csapaton belül. A QPR csapatának ez lesz a 4. mérkőzése 10 napon belül ezért biztosan várható némi rotáció az együttesben, valószínűleg nem a legerősebb kezdőt küldi fel Hasselbaink a pályára a mai nap folyamán. Hiányzókat tekintve akad bőven a listán, ugyanakkor sérültből csak 1 van ezen a listán. Hiányzik Robert Green(24/0) az idény eleji kezdő kapus, hiányozni fog Smithies(17/0) a cserekapus aki a kezdő feladatokat látta el Green után, nem lesz a kezdő jobb oldali védő Perch(33/0), továbbá Tőzsér(16/1), Angella(17/1) és Mackie(15/1), ők mind technikai döntés miatt, bár többségük már lassan 4-5 mérkőzés óta, sőt Green már jóval korábban kikerült a képből.
Ugyanakkor várhatóan kezdeni fog Chery(36/10), Phillips(41/8) és Hoilett(26/6) hármas akik gyakorlatilag a QPR mozgatórugói, rajtuk áll vagy bukik minden mérkőzés.

Összegezve én a QPR-ből maximum 1 gólt nézek ki, ami a 3.helyezett ellen kevés lesz, főleg hazai pályán. Nem lesz könnyű mérkőzés, ugyanakkor hazai győzelmet várok így is, túl nagy a tét, hogy egy ilyen meccset bukjanak el, pláne hazai pályán.

Tipp: 1

Szorzó: 1,57

Tipperősség: 8/10