MEGOSZTÁS

Ludogorec Razgrad – Cserno More Várna

Bolgár bajnokság

2016. április. 15 – 19:15

Az utóbbi 4 év bolgár bajnoka, és a jelenlegi toronymagas listavezető Ludogorec Razgrad ma este hazai pályán szerepel, a győzelem megszerzése pedig nem okozhat problémát nekik. Ellenfelük ugyanis az immáron már csak 9 csapatos bajnokság 6. helyezett együttese, a Cserno More Várna, akiket idegenben megvertek ugyan 2-0-ra, de otthon csak döntetlent értek el velük, a Szuperkupát pedig el is vesztették. Van tehát még miért törleszteniük, és meggyőződésem, hogy ezt meg is fogják tenni.

Mióta folytatódott a bajnokság a tavaszi fordulókkal, azóta a Ludogorec nem tud hibázni. A mérlegük 100%-os, minden meccsüket megnyerték, ez pedig egy akkora önbizalmi löketet adhat nekik a bajnokság hátralévő részére, hogy nem fog gondot okozni az 5. bajnoki cím behúzása. Előnyük ennek a remek tavaszi idénynek köszönhetően immáron 11 pont a mögöttük lévő Levszki előtt, akiktől egy meccsel kevesebbet is játszottak ráadásul. Ők rendelkeznek 40 lőtt góllal a liga legerősebb támadósorával, de a 12 kapott gól szintén remek védelmi teljesítményről árulkodik, tőlük jobb mutatókkal csak a Levszki rendelkezik. De emiatt ne fájjon a fejünk, ez a védelem ma is a helyén lesz, nem sok gólszerzési lehetőséget jósolok a vendégek játékosainak.

A tavasszal lejátszott 7 forduló közül a Cserno More Várna egyetlen egyet sem tudott megnyerni, a mérlegük 5 döntetlen, és 2 vereség. Egyáltalán nincsenek formában, nem úgy, mint mondjuk a bajnokság elején, mikor is megverték az európai kupákra koncentráló Ludogorecet a Szuperkupában, és idegenben is leikszeltek velük az első összecsapáson. Ma viszont teljesen más a helyzet, csapnivaló formában vannak, és igazából már célkitűzésük sincs a hátralévő fordulókra, amiért érdemes lehetne harcolni. Persze ma már büszkeségből is oda fogják tenni magukat, és megpróbálkoznak egy jó eredmény elérésével, de én szkeptikus vagyok effelől, szerintem egy bombaformában lévő bajnok és listavezető otthonában esélyük sincs.

Lássuk mi hír sérülés, illetve eltiltott fronton a két együttesnél! A kapus Borjan (9 meccs/0 gól), a középpályás Cicinho (8/0), illetve a csatár Misidjan (11/2) nem lehetnek a pályán a hazaiaktól. Fontos, és hasznos tagjai ők ennek a csapatnak, de nem nélkülözhetetlenek. Főleg nem úgy, hogy sok olyan tagjai van ennek a gárdának, akik Bulgária szintjén a legjobbak közé tartoznak, mint a házi gólkirály Keseru (23/12), a szintén román Moti (26/4), Wanderson (23/5), Jonathan Cafu (19/6) vagy Mercelinho (27/8). A vendégektől több a hiányzó, igaz, igazán fontosnak csak hárman mondhatóak. Nem lehet a pályán a védelemből Stanchev (13/0), a középpályáról Klok (19/0), Stenio (23/2), Valchanov (2/0), Kostadinov (0/0) és Yoskov (5/0), a csatársorból pedig Markovich (1/0) és Nedelchev (1/0). Egyetlen olyan játékost látok a vendégektől, akire érdemes lehet odafigyelni, ő a martinicai származású Mathias Coureur (27/9), ő szerezte csapata utolsó két gólját is.

Úgy gondolom, a Ludogorec számára nem fog gondot okozni egy formán kívül lévő és motiválatlan ellenfél legyőzése hazai közönség előtt. Sima sikerre számítok a részükről, úgy vélem, a két gólos különbség minimum meglesz a két fél között.

Tipp: Ludogorec -1.5-ös ázsiai hendikeppel

Szorzó: 1,86

Tipperősség: 8/10