MEGOSZTÁS

Horacio Zeballos – Jiri Vesely

ATP Nottingham

2016. június. 20 – 15:00

Nagyban folyik a játékosok részéről a készülődés az év legnagyobb eseményére, a wimbledoni füves pályás tornára. Ennek érdekében ezt megelőzően több helyen is rendeznek hasonló borításon versenyeket hogy valamennyire sikerüljön az alkalmazkodás ehhez a roppant gyors pályához. Egy ilyen tornát bonyolítanak le minden évben Nottinghamben, ahonnan hoztunk ma nektek egy infót, nevezetesen a Zeballos – Vesely találkozóról.

Rövid leszek és lényegre törő. Az argentin Zeballos mondhatjuk hogy jó formában érkezik, ugyanis a tegnapelőtt challanger tornát tudott nyerni Szlovákiában. Ez  szép és jó, csak egy apró bökkenő van, méghozzá az, hogy ezt a tornát salakon rendezték, ahol ő igazán otthonosan mozog. A nottinghami tornát ellenben füvön bonyolítják le, ami szöges ellentéte a salaknak, és ezen pedig már nem érzi jól magát. Idén például csak egy meccse volt ezen a borításon, azt is elvesztette két szettben. Emellett pedig biztosan nem könnyű neki az átállás két nap alatt egy lassú pályáról egy rendkívül gyorsra, arról ne is beszéljünk, hogy sokkal fáradtabb is lesz egy megnyert torna után mint ellenfele, aki négy napja játszotta utolsó találkozóját, azt pedig füvön.

Vesely egyértelműen a jobb játékos kettejük közül füvön, sokkal jobban fekszik neki ez a borítás. Tipikusan az a játékos, aki ehhez hasonló szituációkat ki tud használni, és én arra számítok, hogy ellenfele gyengeségéből ezen a borításon most is hasznot fog tudni húzni, és egy könnyed, két szettes sikert fog aratni.

Tipp: Pontos végeredmény: J. Vesely 2:0(eseményszám: 09082) – 03

Szorzó: 1,55

Tipperősség: 9/10